Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
85 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 902
15.10.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Hovädzia roštenka
2 strúčik Cesnak
1 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 PL Bravčová masť
Kôprová omáčka:
Množstvo Ingrediencia
0,7 lMlieko
2 PLMúka hladká
3 KSBobkový list
1 štipkaSoľ
1 PLCukor kryštálový
 Kôpor (čerstvý nasekaný alebo sušený)
4 KSNové korenie (celé )
Postup prípravy pre Hovädzia roštenka s kôprovou omáčkou
  1. 1

    Mäso si okoreníme a osolíme zo všetkých strán. Z prudka opečieme na roztopenej masti z každej strany. Potom podlievame vodou a prikryté dusíme do mäkka. Mäkké vyberieme a nakrájame na plátky.

  2. 2

    Pripravíme si omáčku. Vo výpeku opražíme asi 1 PL hladkej múky, zalejeme 0,5 l mliekom a prevaríme. Pridáme soľ, bobkový list, nové celé korenie, cukor a samozrejme kôpor. Zahustíme rozmiešaným mliekom s múkou, dobre prevaríme a podávame s mäskom a knedlíkom.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
Hruškovo zelerová krémová polievka
Kuracia zmes a cukeťáky z muffinového plechu
Restovaná kuracia pečeň
Špenátové halušky s tromi druhmi syra
Tortellini so syrovo-špenátovou omáčkou.
Tekvicový prívarok
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Smažený losos a zemiakové ruže
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie