Domáci zemiakový chlebík

Hodnotenie (4.7/5)
6
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 1212
30.09.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 PL Ocot
2 ČL Rasca
1 Kg Múka hladká
6 dl Pitná voda (vlažná)
4 KS Zemiaky
1   Droždie (čerstvé)
2 ČL Soľ
Postup prípravy pre Domáci zemiakový chlebík
  1. 1

    Do veľkej misy dáme múku, soľ, droždie a rascu. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, vodu a ocot, vymiesime cesto a necháme 10 minút postáť.Potom prehnetieme na doske a necháme znova odstáť pol hodinu.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti. prehnetieme a vytvarujeme bochníky, preložíme na plech a necháme 20 minút odstáť. Pečieme 10 minút na 250° a potom pol hodinu na 180°. Chlebík potierame slanou vodou aby bol mäkký. Prvé potretie začíname pred pečením, počas neho aspoň 3x a na konci.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cícerová polievka
Čevapčiči s opekanými zemiakmi
Jablková bomba
Kuracie rolky s tarhoňou
Cookies
Muffiny
Obľúbený maďarský guláš s domácim knedlíkom
Bravčové plátky na pive
Žĺtkové rezy - koláč
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie