Domáci zemiakový chlebík

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Domáci zemiakový chlebík
videní 60
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 PL Ocot
2 ČL Rasca
1 Kg Múka hladká
6 dl Pitná voda (vlažná)
4 KS Zemiaky
1   Droždie (čerstvé)
2 ČL Soľ
Postup prípravy pre Domáci zemiakový chlebík
  1. 1

    Do veľkej misy dáme múku, soľ, droždie a rascu. Pridáme na jemno postrúhané zemiaky, vodu a ocot, vymiesime cesto a necháme 10 minút postáť.Potom prehnetieme na doske a necháme znova odstáť pol hodinu.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti. prehnetieme a vytvarujeme bochníky, preložíme na plech a necháme 20 minút odstáť. Pečieme 10 minút na 250° a potom pol hodinu na 180°. Chlebík potierame slanou vodou aby bol mäkký. Prvé potretie začíname pred pečením, počas neho aspoň 3x a na konci.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Grécka polievka
Špenátové halušky s tromi druhmi syra
Kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Kuracie mäso na smotane s nokami
Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom
Zeleninovo-kurací špíz so zemiakmi
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf