Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Cícer |
100 ml | Smotana na šľahanie |
1 PL | Majoránka |
2 strúčik | Cesnak (prelisovať) |
  | Soľ |
  | Podravka |
1 KS | Cibuľa (nadrobno, orestovať) |
Cícer cez noc namočíme do vody. Ráno zlejeme, prepláchneme, opäť zlejeme a zalejeme znovu vodou. Pozor, nesolíme !!! Varíme domäkka, prípadne zbierame penu. Keď je cícer mäkký pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľku varíme.
Potom všetko rozmixujeme tyčovým mixérom (ja si hrsť nerozmixované cíceru skrývam stranou a pridávam do kaše pri servírovaní, len tak pre oko :-)). Prilejeme smotanu, pridáme Podravku, majoránku a cibuľku, podľa chuti dosolíme a necháme ešte asi 10 minutiek prehriať.