listok

Komentár kuchára

Panenka z diviny /hovädziny /, plnená sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do mäsa urobíme otvor ostrým nožom, naplníme sušenými slivkami, môžme dobre potlačiť, koľko sa zmestí. Potrieme soľou, korením a na oleji opečieme zo všetkých strán. Vyberieme na tanier.

  • Krok 2.

    Do výpeku pridáme pokrájanú šalotku, krátko orestujeme. Mäso vrátime späť, pridáme odkôstkovane a pokrájané slivky, podlejeme približne 3 dcl vinka a prikryté dusíme asi 50 minút, kým je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame vínom. Potom mäso znovu vyberieme, zabalíme do ALU fólie a uložíme do tepla.

  • Krok 3.

    Omáčku do hladká rozmixujeme, pridáme slivkový lekvár, ktorý nám omáčku zahusti. Chilli pridávame po rozmixovaní do omáčky, nasekané, bez jadierok. Dochutíme cukrom, štipkou škorice a citrónovou šťavou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept