Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Panenka z diviny /hovädziny /, plnená sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilliIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 1265
22.09.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Bravčová panenka (zbavená blán)
5-6 KS Slivka (čerstvé)
1 KS Cibuľa šalotka
1 fľaša Červené víno (suché)
pár PL Lekvár (slivkový)
  Soľ (podľa chuti)
  Korenie (podľa chuti)
2 KS Bobkový list
4 PL Olej
1 plátok Maslo
2-3 ČL Cukor kryštálový (alebo kocka horkej čokolády)
pár kvapiek   Citrónová šťava (nemusí byť )
100 g Sušené slivky (cca)
  Čili paprika
Postup prípravy pre Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
  1. 1

    Do mäsa urobíme otvor ostrým nožom, naplníme sušenými slivkami, môžme dobre potlačiť, koľko sa zmestí. Potrieme soľou, korením a na oleji opečieme zo všetkých strán. Vyberieme na tanier.

  2. 2

    Do výpeku pridáme pokrájanú šalotku, krátko orestujeme. Mäso vrátime späť, pridáme odkôstkovane a pokrájané slivky, podlejeme približne 3 dcl vinka a prikryté dusíme asi 50 minút, kým je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame vínom. Potom mäso znovu vyberieme, zabalíme do ALU fólie a uložíme do tepla.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Jablkové ružičky
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Krehké tyčinky z jogurtového cesta
Najlepšia domáca Mortadela
Grilovaný hermelín s medom a malinami
Špenátové halušky s kuracím mäsom
Langoše
Medovníčky ako od babky
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie