Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Panenka z diviny /hovädziny /, plnená sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilliIveta
Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
videní 102
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Bravčová panenka (zbavená blán)
5-6 KS Slivka (čerstvé)
1 KS Cibuľa šalotka
1 fľaša Červené víno (suché)
pár PL Lekvár (slivkový)
  Soľ (podľa chuti)
  Korenie (podľa chuti)
2 KS Bobkový list
4 PL Olej
1 plátok Maslo
2-3 ČL Cukor kryštálový (alebo kocka horkej čokolády)
pár kvapiek   Citrónová šťava (nemusí byť )
100 g Sušené slivky (cca)
  Čili paprika
Postup prípravy pre Plnená panenka sušenými slivkami, omáčka z čerstvých sliviek a červeného vínka s chilli
  1. 1

    Do mäsa urobíme otvor ostrým nožom, naplníme sušenými slivkami, môžme dobre potlačiť, koľko sa zmestí. Potrieme soľou, korením a na oleji opečieme zo všetkých strán. Vyberieme na tanier.

  2. 2

    Do výpeku pridáme pokrájanú šalotku, krátko orestujeme. Mäso vrátime späť, pridáme odkôstkovane a pokrájané slivky, podlejeme približne 3 dcl vinka a prikryté dusíme asi 50 minút, kým je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame vínom. Potom mäso znovu vyberieme, zabalíme do ALU fólie a uložíme do tepla.

  3. 3

    Omáčku do hladká rozmixujeme, pridáme slivkový lekvár, ktorý nám omáčku zahusti. Chilli pridávame po rozmixovaní do omáčky, nasekané, bez jadierok. Dochutíme cukrom, štipkou škorice a citrónovou šťavou.

  4. 4

    Podávame so zemiakovou kašou, pripadne s hribovým rizotom a samozrejme s vínom, ktoré sme si ušanovali pri varení :)

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Bábovka s tvarohom a marhuľou
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Výborná krémová Mrkvová polievka
Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou
Ryžový nákyp
Ryba s bylinkovým maslom
Kuracie mäso na smotane s nokami
Hovädzí steak na červenom víne s hubami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf