Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Bravčová panenka (zbavená blán) |
5-6 KS | Slivka (čerstvé) |
1 KS | Cibuľa šalotka |
1 fľaša | Červené víno (suché) |
pár PL | Lekvár (slivkový) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Korenie (podľa chuti) |
2 KS | Bobkový list |
4 PL | Olej |
1 plátok | Maslo |
2-3 ČL | Cukor kryštálový (alebo kocka horkej čokolády) |
pár kvapiek   | Citrónová šťava (nemusí byť ) |
100 g | Sušené slivky (cca) |
  | Čili paprika |
Do mäsa urobíme otvor ostrým nožom, naplníme sušenými slivkami, môžme dobre potlačiť, koľko sa zmestí. Potrieme soľou, korením a na oleji opečieme zo všetkých strán. Vyberieme na tanier.
Do výpeku pridáme pokrájanú šalotku, krátko orestujeme. Mäso vrátime späť, pridáme odkôstkovane a pokrájané slivky, podlejeme približne 3 dcl vinka a prikryté dusíme asi 50 minút, kým je mäso mäkké. Podľa potreby podlievame vínom. Potom mäso znovu vyberieme, zabalíme do ALU fólie a uložíme do tepla.