Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Bravčové mäso (stehno, pliecko alebo krkovička, na plátky) |
1 KS | Cibuľa (nadrobno) |
100 g | Údená slanina (bez kože, na kocky) |
600 ml | Vývar |
  | Bravčová masť |
cca 1 PL | Múka hladká |
  | Pitná voda |
4 KS | Uhorky nakládané (väčšie, na plátky) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Sójová omáčka (podľa chuti) |
Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.
Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso. Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.