Znojemské bravčové plátky

Hodnotenie (4.8/5)
16
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kluci se dneska doslova poprali o to, kdo dostane dřív přidáno. Baštili jak bezední, takže jim určitě chutnaloDanula
videní 7738
03.09.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Bravčové mäso (stehno, pliecko alebo krkovička, na plátky)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
100 g Údená slanina (bez kože, na kocky)
600 ml Vývar
  Bravčová masť
cca 1 PL Múka hladká
  Pitná voda
4 KS Uhorky nakládané (väčšie, na plátky)
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Sójová omáčka (podľa chuti)
Postup prípravy pre Znojemské bravčové plátky
  1. 1

    Mäso naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Sprudka orestujeme z oboch strán v panvici na masti a odložíme na dno tlakového hrnca.

  2. 2

    Vo výpeku necháme restovat cibuľu a pridáme slaninu. Keď všetko získa tmavo hnedú farbu, zalejeme vývarom, premiešame a vlejeme do hrnca na mäso. Mäso by malo byť úplne ponorené, v prípade potreby prilejeme vodu. Pridáme soľ, korenie a sójovú omáčku, uzavrieme a varíme asi 45 minút.

  3. 3

    Potom mäso vyberieme, do omáčky pridáme sterilizované uhorky a zahustíme zátrepkou z trochy vody a hladkej múky. Necháme ešte asi 10 minút prevariť, dochutíme, vrátime späť mäso a necháme prehriať.

  4. 4

    Podávame s ryžou

Pridaj komentár

avatar
Peter Lauf | 03.09.2019 10:03:10
Tak na toto sa naozaj teším :) v dohľadnej dobe to aj uvarím ..
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Zapekané kuracie prsia s hermelínom a smotanou
Banánová roláda
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Kuracie závitky so syrom a šunkou
Medový krémeš špeciál
Kôprová omáčka
Indický puding
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Kokosové rezy
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf