Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Ryža guľatá (v suchom stave, klasicky uvariť) |
600 g | Kuracie mäso (nadrobno pokrájať) |
300 g | Kuracia pečienka (na väčšie kocky) |
1 KS | Cibuľa (väčšia, nadrobno) |
3 KS | Mrkva (na polkolieska) |
1 zväzok | Fazuľka (zelenej) |
  | Sójová omáčka (podľa chuti) |
  | Červená paprika sladká (ja dala zaúdenú, podľa chuti) |
1/2 ČL | Kurkuma |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
2 kocka | Bujón slepačí |
  | Olej |
Fazuľky uvaríme v osolenej vode do polomäkka, ihneď schladíme v ľadovej vode a prekrojíme. Mrkvu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, pridáme mäso a zarestujeme.
Potom prisypeme mletú papriku, orestujeme, prilejeme vodu, pridáme sojovku, bujón a mletú kurkumu, zakryjeme pokrievkou a necháme zľahka prebublávať. Dochutíme soľou a korením a vlejeme do misy na uvarenú ryžu, premiešame a zaklopíme.