Hovädzie v paradajkovej omáčke

Hodnotenie (4.3/5)
9
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
V jednom wellness zariadení sa mi dostalo pocty si vychutnať toto jedlo a podarilo sa mi ho pripraviť aj doma :)Peter
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 10927
01.09.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Hovädzie zadné
1 KS Cibuľa
3   Bobkový list
6 KS Čierne korenie (guličiek)
  Soľ (podľa chuti)
Paradajková omáčka
Množstvo Ingrediencia
1 lHovädzí vývar
2 KSParadajkový pretlak (500ml)
2 PLMúka hladká
4 KSBobkový list
3 KSČierne korenie (guličky)
 Soľ (podľa chuti)
 Cukor kryštálový (podľa chuti)
1 KSCibuľa
kúsok  Olej
Postup prípravy pre Hovädzie v paradajkovej omáčke
  1. 1

    Mäso umyjeme, vložíme do hrnca s vodou tak aby bolo zaliate, pridáme soľ, korenie, očistenú cibuľu rozkrojenú na polovice varíme kým mäso nezmekne. V tlakovom hrnci je hotové cca za hodinu. Klasicky ho varíme asi 2 a pol hodiny - záleží od mäsa. Mäso aj z vývarom necháme kúsok vychladnúť ... ide o ten vývar ale mäso nechceme aby vyschlo :)

  2. 2

    Cibuľku si nakrájame nadrobno a spražíme ju do zlatista. Pridáme pretlak, premiešame a asi 1 liter vývaru, keď sa zohreje tak ho rozmixujeme tak aby nebolo cítiť cibuľku. Teraz už len pridáme bobkový list, peper a necháme zovrieť. Zahustíme (múka + studená voda) a dochtíme soľou a cukrom. pred dovarením nezabudnite vybrať bobkový list :)

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Peter Lauf

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Tofu syr s pečenou zeleninou
Krehké šatôčky s kyslou smotanou
Malinová torta s jahodami
Výborný farebný pekáčik
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Bravčové medailónky v slaninke
Mäsové guľky
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie