Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 g | Bravčové mäso |
3 KS | Mrkva |
200 g | Hrášok (aj mrazený) |
2 KS | Cibuľa |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 PL | Červená paprika sladká (cca, podľa chuti) |
1 balenie | Cestoviny (obľúbené) |
  | Olej (podľa potreby) |
Nadrobno nasekanú cibuľu si opražíme na kúsku oleja a pridáme na kocky narezané mäso, soľ, korenie. Ja som použil karé bez kosti, no nie je to podmienka. Sprudka opražíme mäso nech sa zatiahne a necháme ho stiahnuť.
Ďalej podlejeme vodou, pridáme na menšie kocky nakrájanú mrkvu a necháme variť prikryté asi polhodinku. Pridáme hrášok, vody koľko treba (ja som dal asi liter) a sladkú papriku mletú. Necháme prevariť. Pred koncom si omáčku zahustíme ... ja som použil hladkú múku a vodu (asi 2PL múky + 1,5dl studenej vody)