x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Kurací perkelt s haluškami

slide
  • Porcie: 6
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 70 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Janula Szabó
(4.8 / 5)
  • Vhodné na :

Vynikajúci kurací perkelt, známy tiež ako paprikáš :)


Potrebujeme:Na omáčku

  • Halušky

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Opečieme , podlejeme vodou a necháme dusiť cca pol hodinku. Potom pridáme prevarenú vodu do trištvrte hrnca.

  • Krok 2.

    Pripravíme si zátrepku zo smotany, múky a červenej papriky. Za stáleho miešania vlejeme ku mäsu. Necháme prevrieť 10-15 minút a vypneme plameň.

  • Krok 3.

    HALUŠKY: Do Misy dáme múky, vajcia, vlažnú vodu a soľ. Všetko poriadne premiešame.

  • Krok 4.

    Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou a keď vrie, hádžeme do nej halušky cez haluškovač, občas premiešame. Varíme cca 10 minút. Premiešavame aby sa neprilepili. nakoniec ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a hotovo.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.