listok
Jana Szabó 

Porcií 6
Minút 70
Náročnosť Nízka

(4.86 / 5)
Videné: 34 359 x
Kurací perkelt s haluškami

Komentár kuchára

Vynikajúci kurací perkelt, známy tiež ako paprikáš :)


Potrebujeme:Na omáčku

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Opečieme , podlejeme vodou a necháme dusiť cca pol hodinku. Potom pridáme prevarenú vodu do trištvrte hrnca.

  • Krok 2.

    Pripravíme si zátrepku zo smotany, múky a červenej papriky. Za stáleho miešania vlejeme ku mäsu. Necháme prevrieť 10-15 minút a vypneme plameň.

  • Krok 3.

    HALUŠKY: Do Misy dáme múky, vajcia, vlažnú vodu a soľ. Všetko poriadne premiešame.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept