Kurací perkelt s haluškami

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kurací perkelt s haluškami
videní 62
Potrebujeme:Na omáčku
Množstvo Ingrediencia
3 KS Kuracie prsia
4 PL Červená paprika sladká
1 KS Cibuľa
250 ml Smotana na varenie
3 PL Múka polohrubá
2 PL Olej slnečnicový
štipka Soľ
štipka Čierne korenie mleté
Halušky
Množstvo Ingrediencia
150 gMúka hladká
150 gMúka polohrubá
2 KSVajce slepačie
200 mlPitná voda (vlažná)
1 ČLSoľ
Postup prípravy pre Kurací perkelt s haluškami
  1. 1

    1. Cibuľu nakrájame na drobno a opečieme na oleji do zlatista, pridáme na kocky nakrájané mäso. Osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Opečieme , podlejeme vodou a necháme dusiť cca pol hodinku. Potom pridáme prevarenú vodu do trištvrte hrnca.

  2. 2

    2.Pripravíme si zátrepku zo smotany, múky a červenej papriky. Za stáleho miešania vlejeme ku mäsu. Necháme prevrieť 10-15 minút a vypneme plameň.

  3. 3

    3.HALUŠKY: Do Misy dáme múky, vajcia, vlažnú vodu a soľ. Všetko poriadne premiešame.

  4. 4

    .Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou a keď vrie, hádžeme do nej halušky cez haluškovač, občas premiešame. Varíme cca 10 minút. Premiešavame aby sa neprilepili. nakoniec ich scedíme, prepláchneme studenou vodou a hotovo.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kurací segedínsky guláš
Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
Kuracie nugetky v pivnom cestíčku
Tvarohové šišky
Zapekaná ryža
Kuracie plnené guličky
Pečené kurča so zemiakmi - jednoducho
Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
Kuracie placky (fotorecept)
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf