Srnčí guláš s domácou knedľou

Hodnotenie (4.9/5)
7
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Srnčí guláš s domácou knedľou
videní 179
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Srnčie mäso
100   Údená slanina
2-3 KS Cibuľa
1 PL Červená paprika sladká (mletá)
2-3 PL Paradajkový pretlak
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
2 KS Borievka obyčajná (sušená)
2 dl Červené víno
150 g Šampiňóny
1 KS Rozmarín (stonka)
1 KS Citrón
  Olej
Postup prípravy pre Srnčí guláš s domácou knedľou
  1. 1

    Mäso očistíme (ak je treba) a nakrájame na kocky

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme na kúsku oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme asi 10 minút. Na to vmiešame mäso, opečieme, poprášime mletou červenou paprikou a premiešame.

  3. 3

    Pridáme pretlak, soľ, korenie, borievky, podlejeme vínom a pri miernej teplote dusíme.

  4. 4

    Šampiňóny nakrájame na plátky, spolu s rozmarínom pridáme k mäsu a dusíme. Guláš podávame pokvapkaný citrónovou šťavou

  5. 5

    Ako prílohu som zvolal domácu parenú knedľu. Dobrú chuť

Zdroj: Peca
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Štefan Halàsz
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Cuketa plnená Hermelínom
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Bravčové rizoto
Špenátová bábovka
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Cuketa plnená mletým mäsom
Makový koláč s citrónovou polevou
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa
Lahodný pomarančový rez so šľahačkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf