Srnčí guláš s domácou knedľou

Hodnotenie (4.9/5)
7
Čas prípravy
110 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Štefan Halàsz
videní 1060
22.08.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Srnčie mäso
100   Údená slanina
2-3 KS Cibuľa
1 PL Červená paprika sladká (mletá)
2-3 PL Paradajkový pretlak
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
2 KS Borievka obyčajná (sušená)
2 dl Červené víno
150 g Šampiňóny
1 KS Rozmarín (stonka)
1 KS Citrón
  Olej
Postup prípravy pre Srnčí guláš s domácou knedľou
  1. 1

    Mäso očistíme (ak je treba) a nakrájame na kocky

  2. 2

    Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme na kúsku oleja, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a pražíme asi 10 minút. Na to vmiešame mäso, opečieme, poprášime mletou červenou paprikou a premiešame.

  3. 3

    Pridáme pretlak, soľ, korenie, borievky, podlejeme vínom a pri miernej teplote dusíme.

  4. 4

    Šampiňóny nakrájame na plátky, spolu s rozmarínom pridáme k mäsu a dusíme. Guláš podávame pokvapkaný citrónovou šťavou

  5. 5

    Ako prílohu som zvolal domácu parenú knedľu. Dobrú chuť

Zdroj: Peca

Pridaj komentár

profil
Štefan Halàsz
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kari kura so syrovou omáčkou
Zemiaky na kyslo
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Cuketové rolky
Zapekané kuracie prsia s hermelínom a smotanou
Plnený chlieb
Cuketa plnená Hermelínom
Špenátový prívarok s vajcom
Špagety s mletým mäsom a olivami
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf