Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Bravčové mleté mäso |
150 KS | Ryža |
štipka | Soľ |
štipka | Čierne korenie mleté |
1 KS | Cibuľa |
1 KS | Vajce slepačie |
80 g | Múka hladká |
100 ml | Olej slnečnicový |
3 KS | Bobkový list |
1 ČL | Škorica (mletá) |
štipka | Čierne korenie |
100 g | Paradajkový pretlak |
800-1000 ml | Zeleninový vývar |
štipka | Cukor kryštálový |
4 KS | Paprika biela (široká macatáNajskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením. Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky.) |
1.Najskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením. Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky.
2.Z oleja a múky urobíme svetlú zásmažku a zalejeme ju studeným vývarom.