Plnená paprika

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Plnená paprika
videní 50
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové mleté mäso
150 KS Ryža
štipka Soľ
štipka Čierne korenie mleté
1 KS Cibuľa
1 KS Vajce slepačie
80 g Múka hladká
100 ml Olej slnečnicový
3 KS Bobkový list
1 ČL Škorica (mletá)
štipka Čierne korenie
100 g Paradajkový pretlak
800-1000 ml Zeleninový vývar
štipka Cukor kryštálový
4 KS Paprika biela (široká macatáNajskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením. Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky.)
Postup prípravy pre Plnená paprika
  1. 1

    1.Najskôr v osolenej vode uvaríme ryžu. Necháme ju vychladnúť a primiešame k mletému mäsu. Pridáme najemno posekanú cibuľu, vajce, osolíme a dochutíme korením. Touto zmesou naplníme papriky a zo zvyšku narobíme guľky.

  2. 2

    2.Z oleja a múky urobíme svetlú zásmažku a zalejeme ju studeným vývarom.

  3. 3

    3.ridáme pretlak, koreniny a za neustáleho prešľahávania metličkou privedieme k varu.eď omáčka začne vrieť, povkladáme do nej papriky a guľky. Teraz už varíme na najmenšom ohni a omáčku necháme zakrytú pomalinky asi hodinu prebublávať.

  4. 4

    4.Hotovú omáčku dochutíme cukrom, prípadne osolíme. Plnenú papriku podávame s varenými zemiakmi, alebo s knedľou.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Tekvicový prívarok
Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Zemiakovo klobásový špíz
Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom
Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
Bravčové závitky so slaninou a ryžou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf