Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Zemiaky |
180 g | Múka polohrubá |
500 g | Kapusta kyslá |
300 g | Údená slanina |
1 KS | Cibuľa |
štipka | Soľ |
štipka | Čierne korenie mleté |
1.Zemiaky olúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme soľ,múku a vymiešame na cesto.
2.Do hrnca dáme vrieť vodu,osolíme ju a keď vrie začneme hádzať cez sito halušky..Varechou zamiešame aby sa halušky nepolepili, zmiernime oheň a varíme kým nevyplávajú.
3. Uvarené halušky vyberieme sitom a prepláchneme studenou vodou.
4.Na panvicu dáme na drobno nakrájanú cibuľu so slaninkou. Po chvíli pridáme scedenú kyslú kapustu a dusíme asi 15 minút.
5.Nakoniec kapusru zmiešame s haluškami a dochutíme soľou a korením.