Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi

slide
  • Porcie: 2
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 120 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Iveta Lapinová
Pozor Súťaž!
Súťaž o teplovzdušnú fritézu - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.75 / 5)
  • Vhodné na : Obed

K obľúbeným nedeľným obedom patrí určite pečené kura, alebo kuracie kúsky.... Nie je naozaj nič jednoduchšie a keby som piekla kuracinu aj každý týždeň, vždy môže vyzerať inak, pretože prílohy k nej sa dajú kombinovať naozaj akékoľvek.... Dnes to boli jednoducho pečené kuracie stehná, opekané mini krumpliky a zeleninový, teplý šalát..


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Kuracie stehná umyjeme, okoreníme korením na hydinu a poukladáme do pekáča, priložíme očistené a na polovice rozkrojené šalotky, na každé stehno položíme tenký plátok mala a podlejeme malým množstvom vody a dáme piecť na 180 stupňov.

  • Krok 2.

    Stehná môžme počas pečenia otočiť, polievať výpekom, pripadne doliat ešte vodu. Mäsko je hotové, keď je upečené do zlatista, s chrumkavou kôrkou, čo trvá približne 1 až 1 a pol hodiny.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.