Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
K obľúbeným nedeľným obedom patrí určite pečené kura, alebo kuracie kúsky.... Nie je naozaj nič jednoduchšie a keby som piekla kuracinu aj každý týždeň, vždy môže vyzerať inak, pretože prílohy k nej sa dajú kombinovať naozaj akékoľvek.... Dnes to boli jednoducho pečené kuracie stehná, opekané mini krumpliky a zeleninový, teplý šalát..Iveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 330
19.08.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Kuracie stehná (kus/porcia)
2-3 KS Cibuľa šalotka
1 balenie Korenie (na pečené kura)
  Maslo
  Pitná voda
  Zelenina mix (podľa chuti)
  Zemiaky (podľa chuti)
Postup prípravy pre Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi
  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, okoreníme korením na hydinu a poukladáme do pekáča, priložíme očistené a na polovice rozkrojené šalotky, na každé stehno položíme tenký plátok mala a podlejeme malým množstvom vody a dáme piecť na 180 stupňov.

  2. 2

    Stehná môžme počas pečenia otočiť, polievať výpekom, pripadne doliat ešte vodu. Mäsko je hotové, keď je upečené do zlatista, s chrumkavou kôrkou, čo trvá približne 1 až 1 a pol hodiny.

  3. 3

    Zeleninu dáme predvariť, ale iba na krátko, opláchneme studenou vodou, čím si zelenina zachová svoju peknú farbu a potom ju jemne opražíme na kúsku masla.

  4. 4

    Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, osolíme a rýchlo opečieme na troške oleja. Ale ako som už spomenula, príloha môže byť rôznorodá, každý si môže urobiť čo má rád... Varené zemiaky, ryžu, tarhoňu atď.

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cuketové placky
Paradajková omáčka
Kuracie na hubách
Lievance s jahodovou polevou
Veľkonočná hrudka - videorecept
Tatarský biftek
Grécka polievka
Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
Výborný farebný pekáčik
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf