Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
K obľúbeným nedeľným obedom patrí určite pečené kura, alebo kuracie kúsky.... Nie je naozaj nič jednoduchšie a keby som piekla kuracinu aj každý týždeň, vždy môže vyzerať inak, pretože prílohy k nej sa dajú kombinovať naozaj akékoľvek.... Dnes to boli jednoducho pečené kuracie stehná, opekané mini krumpliky a zeleninový, teplý šalát..Iveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 1557
19.08.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Kuracie stehná (kus/porcia)
2-3 KS Cibuľa šalotka
1 balenie Korenie (na pečené kura)
  Maslo
  Pitná voda
  Zelenina mix (podľa chuti)
  Zemiaky (podľa chuti)
Postup prípravy pre Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi
  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme, okoreníme korením na hydinu a poukladáme do pekáča, priložíme očistené a na polovice rozkrojené šalotky, na každé stehno položíme tenký plátok mala a podlejeme malým množstvom vody a dáme piecť na 180 stupňov.

  2. 2

    Stehná môžme počas pečenia otočiť, polievať výpekom, pripadne doliat ešte vodu. Mäsko je hotové, keď je upečené do zlatista, s chrumkavou kôrkou, čo trvá približne 1 až 1 a pol hodiny.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Syrové placky - zemiakové
Kysnuté buchty
Venčeky s maslovo-pudingovým krémom
Zapekaná ryža
Tiramisu do pohára
Zeleninový šalát vhodný aj ako príloha
Bravčové medailónky v slaninke
Maďarský guľáš
Losos s hráškovým kuskusom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie