Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Zložitá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 227
31.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Zemiaky
250 g Múka hrubá
1 KS Vajce slepačie
  Soľ (podľa potreby)
500 g Údené mäso (môže byť rolka)
300 g Údená slanina
  Olej slnečnicový (podľa potreby)
1 Kg Kapusta kyslá
1 ČL Červená paprika sladká
Postup prípravy pre Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
  1. 1

    1.1kg zemiakov uvaríme v supke a potrieme na jemnom struhadle, pridáme 250g hrubej múky , 1 vajce , soľ a vypracujeme cesto .

  2. 2

    2.Vyvalkame na 5 mm a nakrajame na štvorce 5x5 cm. Udene mäso uvarime deň vopred a nakrajame na kocky alebo pomelieme

  3. 3

    3.Na oleji oprazime slaninu , pridáme 1kg kyslej kapusty, mletu červenú papriku, a udusime do mäkka.

  4. 4

    4.Stvorceky naplnime masom, spravime z nich gulicky a vložíme do vriacej osolenej vody a varíme cca 15 minut.

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Zapekané gyros s cestovinami
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
Kuskus kari kuracie v sezame
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou
Hovädzie v paradajkovej omáčke
Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Melónovó marhuľový šalát so zázvorom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf