Výborný recept na Španielske vtáčiky

Hodnotenie (4.9/5)
7
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 427
24.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 plátok Hovädzia roštenka
1 KS Vajce (na tvrdo)
1 KS Párky
2 KS Zavárané uhorky
4 plátok Údená slanina
1 KS Kapia červená (4 pásiky)
1 KS Cibuľa
4 PL Olej
  Horčica (podľa chuti)
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Postup prípravy pre Výborný recept na Španielske vtáčiky
  1. 1

    Plátky mäsa vyklepeme tĺčikom na mäso, osolíme a okoreníme, potrieme horčicou. Naň položíme plátok slaniny a naň 1/4 vajca, 1/4 párku a polovičku uhorky, pásik kápie a pevne zvinieme. Môžeme spevniť špáradlom, alebo previazat niťou....

  2. 2

    Takto upravené roládky opečieme na oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier. Do výpeku pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, orestujeme ju a vložíme k nej mäsové roládky, podlejeme a dusíme približne 50 minút.

  3. 3

    Občas premiešame a podla potreby podlejeme vodou. Pred dokončením rolády vyberieme, omáčku zahustíme 2 čl hladkej múky, omáčku ešte pár minút povaríme, vložíme späť roládky.

  4. 4

    Podávame s ryžou a rôzne upravenou zeleninou, či so zeleninovým šalátom

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Venčeky s pudingovým krémom
Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
Pstruh na masle
Čokoládové lasagne
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Jahodové rezy so smotanovým krémom
Gulášová polievka s bravčovým mäsom, slaninou a párkom
Živanská
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf