Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Kurča |
1 KS | Cibuľa (menšia) |
1-2 PL | Červená paprika sladká |
1 ČL | Rasca |
3 PL | Worcestrová omáčka |
1 kocka | Bujón slepačí |
1 balenie | Smotana na šľahanie |
2 PL | Múka hladká |
1 PL | Maslo |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Vegeta (podľa chuti) |
1 PL | Bravčová masť |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
150 g | Múka hladká |
150 g | Múka polohrubá |
200 ml | Pitná voda |
2 KS | Vajce |
1 štipka | Sóda bikarbóna |
  | Soľ |
Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.
Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.