Najlepšie kura na smotane a domáce halušky

slide
  • Porcie: 6
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 80 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Irena
(4.83 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

  • Domáce halušky:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.

  • Krok 2.

    Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.

  • Celý postup nájdeš SEM

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.