Najlepšie kura na smotane a domáce halušky

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
Kuchár/ka: Irena
videní 182
12.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kurča
1 KS Cibuľa (menšia)
1-2 PL Červená paprika sladká
1 ČL Rasca
3 PL Worcestrová omáčka
1 kocka Bujón slepačí
1 balenie Smotana na šľahanie
2 PL Múka hladká
1 PL Maslo
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Vegeta (podľa chuti)
1 PL Bravčová masť
Domáce halušky:
Množstvo Ingrediencia
150 gMúka hladká
150 gMúka polohrubá
200 mlPitná voda
2 KSVajce
1 štipkaSóda bikarbóna
 Soľ
Postup prípravy pre Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
  1. 1

    Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.

    foto receptu
  2. 2

    Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.

    foto receptu
  3. 3

    Kuriatko vrátime späť do omáčky a na záver pridáme lyžicu masla.

  4. 4

    Domáce halušky: V miske si zmiešame všetky suroviny na hladké jednotné cesto a halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode cca 10 minút.

Zdroj: Irena
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Roláda bez múky s ananasovo-kokosovým krémom
Ryba na masle
Karbonátky / Fašírky pečené v rúre
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Tekvicový prívarok
Výborná restovaná zelenina s Paccheri cestovinou a syrom
Zapekané kuracie steaky s fazuľovými luskami
Kuracie prsia s broskyňou
Tvarohovo čokoládové čudo
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf