Najlepšie kura na smotane a domáce halušky

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Irena
videní 2462
12.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Kurča
1 KS Cibuľa (menšia)
1-2 PL Červená paprika sladká
1 ČL Rasca
3 PL Worcestrová omáčka
1 kocka Bujón slepačí
1 balenie Smotana na šľahanie
2 PL Múka hladká
1 PL Maslo
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Vegeta (podľa chuti)
1 PL Bravčová masť
Domáce halušky:
Množstvo Ingrediencia
150 gMúka hladká
150 gMúka polohrubá
200 mlPitná voda
2 KSVajce
1 štipkaSóda bikarbóna
 Soľ
Postup prípravy pre Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
  1. 1

    Na masti opečieme do zlatista nakrájanú cibuľu, pridáme mletú a celú rascu, premiešame a pridáme porcie umytého, očisteného kuriatka. Opečieme z oboch strán, aby sa mäsko zatiahlo, pridáme menčestrovú omáčku, poprášime červenou mletou paprikou, rýchlo premiešame a zalejeme horúcou vodou aby bolo mäsko zakryté.

    foto receptu
  2. 2

    Pridáme slepačí bujón, soľ, čerstvo nemleté čierne korenie, vegetu a varíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je kuriatko hotové, vyberieme na tanier a omáčku zahustíme šľahačkou a hladkou múkou. Podľa potreby dochutíme.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Irena

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Jednoduchá zeleninová polievka
Špagety s petržlenovou vňaťou
Kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom
Jánošíkov tanier
Výborná restovaná zelenina s Paccheri cestovinou a syrom
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Jablkový koláč s čoko-šľahačkou
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Tiramisu roláda špeciál
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie