listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.

  • Krok 2.

    V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutú hmotou omáčku zahustíme. pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.

  • Krok 3.

    Ja pridala ešte štipku mletého čili. Podávame s obľúbenou ryžou, u nás je to jednoznačne jasmínová ryža

Komentáre (1)

  • avatar
    Lenka
    25.09.20 10:36:42

    Mňam, urobím v nedeľu!

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept