Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 5333
07.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Hovädzia roštenka (na rezance)
2 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno)
1 Konzerva Paradajkový pretlak (menšia)
1 PL Cukor kryštálový
2 KS Bobkový list
1 l Hovädzí vývar
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
6 KS Uhorky nakládané (na kocky)
50 g Maslo
2 PL Múka hladká (vrchovaté)
  Olej
Postup prípravy pre Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
  1. 1

    Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.

  2. 2

    V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutú hmotou omáčku zahustíme. pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

avatar
Lenka | 25.09.2020 10:36:42
Mňam, urobím v nedeľu!
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Muffiny
Domáci slepačí vývar
Hlivový perkelt
Pečené lekvárové buchty
Morčacie mäso na paprike s cestovinami
Teľací steak so syrovou omáčkou a opekané zemiaky
Kuracie s hranolkami
Fazuľky na smotane
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie