Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Hovädzia roštenka (na rezance) |
2 KS | Cibuľa (väčšie, nadrobno) |
1 Konzerva | Paradajkový pretlak (menšia) |
1 PL | Cukor kryštálový |
2 KS | Bobkový list |
1 l | Hovädzí vývar |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
6 KS | Uhorky nakládané (na kocky) |
50 g | Maslo |
2 PL | Múka hladká (vrchovaté) |
  | Olej |
Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.
V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutú hmotou omáčku zahustíme. pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.