Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou

Hodnotenie (4.8/5)
6
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
Kuchár/ka: Danula
videní 704
07.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Hovädzia roštenka (na rezance)
2 KS Cibuľa (väčšie, nadrobno)
1 Konzerva Paradajkový pretlak (menšia)
1 PL Cukor kryštálový
2 KS Bobkový list
1 l Hovädzí vývar
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
6 KS Uhorky nakládané (na kocky)
50 g Maslo
2 PL Múka hladká (vrchovaté)
  Olej
Postup prípravy pre Hovädzí stroganov s jasmínovou ryžou
  1. 1

    Mäso v miske okoreníme, pridáme 1 lyžicu oleja, dôkladne premiešame a necháme 2 hodinky v chlade odležať. Potom sprudka orestujeme na oleji, vyberieme z panvice a do výpeku vsypeme cibuľu a restujeme do svetlohneda. Prisypeme cukor, necháme ho roztopiť, pridáme paradajkový pretlak a zarestujeme. Podlejeme vývarom, pridáme mäso, bobkový list a trochu soli a dusíme pod pokrievkou domäkka.

  2. 2

    V miske si rozmiešame zmäknuté maslo s hladkou múkou a touto vzniknutú hmotou omáčku zahustíme. pridáme sterilizované uhorky a všetko necháme ďalších 10 minút prevariť. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením, prípadne podľa chuti aj kvapkou sójovej omáčky.

  3. 3

    Ja pridala ešte štipku mletého čili. Podávame s obľúbenou ryžou, u nás je to jednoznačne jasmínová ryža

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pstruh na provensálsky spôsob
Kuracie prsia na kocky v smotanovo-kari omáčke s mrkvou a cestovinami
Syrové placky - zemiakové
Ryba na masle
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Strúhaný tvarohový
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
Rýchly jablkový bochník
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf