Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Hovädzia sviečkovica (falošná) |
2 KS | Cibuľa |
2 PL | Worcestrová omáčka |
2 PL | Sójová omáčka |
cca 1 PL | Vegeta (podľa chuti) |
1 ČL | Horčica plnotučná |
1 PL | Kečup jemný |
150 g | Šampiňóny |
200 ml | Kyslá smotana |
125 ml | Smotana na varenie |
1 PL | Dijonská horčica |
1 PL | Múka hladká |
cca 1 dl | Kurací vývar |
trochu   | Petržlenová vňať |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezance, tým urobíme z mäska stroganov. V miske zmiešame worčestrovú a sójovú omáčku, vegetu, horčicu, kečup, mleté čierne korenie a soľ. Do hotovej marinády vložíme mäso a dôkladne premiešame. Je skvelé ho nechať v marináde celú noc
Mäso opečieme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Potom ho vyberieme a odložíme na bok. Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Prilejeme trochu vývaru a zmes privedieme k varu.