x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 70 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Iveta Lapinová
Pozor Súťaž!
Súťaž o 100€ - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.75 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 3 558 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäsko umyjeme, osušíme. V strede si ostrým nožom urobíme otvor, po celej dĺžke. Tak, aby sme do otvoru mohli natlačiť sušené marhule, koľko sa nám zmesti Môžme dávať z oboch strán, aby bol urobený súvislý rad marhúľ v mäse.

  • Krok 2.

    Takto upravené mäso osolíme, mierne okoreníme a zo všetkých strán orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a uložíme do alobalu, dôkladne ho zabalíme, položíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v alobale približne 50 minút na 160 stupňov.

  • Krok 3.

    Do výpeku pridáme strúhané mandle a zalejeme smotanou. Chvíľu povaríme, odstavíme a pridáme maslo. Mäso po vybratí z rúry zbavíme alobalu, nakrájame, omáčkou prelejeme na tanieri. Ako prílohu môžme podávať opekané, či varené zemiaky, duševnú zeleninu, či rôzne cestoviny.

  • Krok 4.

    Tu som ako prílohu robila zemiakové šúľance s čerstvým špenátom, ak bude treba, dáme recept :)

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.