Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Kuchár/ka: Iveta
videní 70
25.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové karé (bez kosti)
200 g Marhule (sušené)
150 g Mandle (mleté)
4 PL Olej
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
200 ml Sladká smotana
40 g Maslo
Postup prípravy pre Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
  1. 1

    Mäsko umyjeme, osušíme. V strede si ostrým nožom urobíme otvor, po celej dĺžke. Tak, aby sme do otvoru mohli natlačiť sušené marhule, koľko sa nám zmesti Môžme dávať z oboch strán, aby bol urobený súvislý rad marhúľ v mäse.

  2. 2

    Takto upravené mäso osolíme, mierne okoreníme a zo všetkých strán orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a uložíme do alobalu, dôkladne ho zabalíme, položíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v alobale približne 50 minút na 160 stupňov.

  3. 3

    Do výpeku pridáme strúhané mandle a zalejeme smotanou. Chvíľu povaríme, odstavíme a pridáme maslo. Mäso po vybratí z rúry zbavíme alobalu, nakrájame, omáčkou prelejeme na tanieri. Ako prílohu môžme podávať opekané, či varené zemiaky, duševnú zeleninu, či rôzne cestoviny.

  4. 4

    Tu som ako prílohu robila zemiakové šúľance s čerstvým špenátom, ak bude treba, dáme recept :)

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Jablkový hnetený
Tvarohovo marhuľové koláčiky
Veľkonočná hrudka - videorecept
Bravčová panenka a domáce hranolky
Strapačky s kyslou kapustou
Najlepší domáci zemiakový prívarok s fašírkou
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Losos bylinkovou omáčkou
Hovädzie v paradajkovéj omáčke
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf