Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové karé (bez kosti) |
200 g | Marhule (sušené) |
150 g | Mandle (mleté) |
4 PL | Olej |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
200 ml | Sladká smotana |
40 g | Maslo |
Mäsko umyjeme, osušíme. V strede si ostrým nožom urobíme otvor, po celej dĺžke. Tak, aby sme do otvoru mohli natlačiť sušené marhule, koľko sa nám zmesti Môžme dávať z oboch strán, aby bol urobený súvislý rad marhúľ v mäse.
Takto upravené mäso osolíme, mierne okoreníme a zo všetkých strán orestujeme na oleji. Potom mäso vyberieme a uložíme do alobalu, dôkladne ho zabalíme, položíme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme v alobale približne 50 minút na 160 stupňov.