Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou

Hodnotenie (4.6/5)
5
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Kuchár/ka: Danula
videní 141
23.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Bravčové srdce (očistiť, orezať tuk a nakrájať na prúžky)
50 g Údená slanina (bez kože, na kocky)
100 g Bravčový bôčik (na prúžky, alebo aj anglická slanina)
1 KS Cibuľa (veľká, nadrobno)
1 kocka Masox (bojón)
  Worcestrová omáčka (podľa chuti)
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Múka hladká (na zahustenie)
  Pitná voda
Postup prípravy pre Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
  1. 1

    V hrnci necháme roztopiť slaninu, pridáme cibuľu a neskôr aj pokrájané srdiečka, zarestujeme, zalejeme vodou, pozor !!! nesolíme !!! a dusíme domäkka.

  2. 2

    Ja varím túto dobrotu v tlakovom hrnci asi 90 minút. Keď je mäso mäkké, pridáme Masox, worchester, korenie a soľ podľa chuti a zahustíme "zápraškou" z vody a trochy hladkej múky.

  3. 3

    Necháme ešte asi 10-15 minút prevariť.

  4. 4

    Podávame s ryžou, u nás je vyťaž jasmínová ryža. Dobrú chuť

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Sex na tanieri ako výborný koláč
Bravčové kocky s dusenou kapustou a zemiakovou knedľou
Bravčové srdce na slanine s jasmínovou ryžou
Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
Morčacie stehno na zeleninke
Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
Bravčové medailóniky s hubami
Hovädzí guláš s domácimi haluškami
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf