Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta Rezne si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier.
Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a na drobno pokrájané šampiňóny. Orestujeme a zalejeme asi 250 ml vody. Zľahučka dusíme, po pár minútach pridáme aj mäso a dusíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäsko mäkké, opäť ho vyberieme na tanier a omáčku rozmixujeme, mäsko vložíme späť.
Ani títo však nie je podmienkou a omáčka môže ostať aj nerozmixovana. Osobitne ba inej panvici orestujeme zvyšné šampióny, pokrájané na plátky, alebo štvrtky....do chrumkavého stavu :) sladkú papriku pridávam nakoniec do omáčky, pred dovarením a tak ich servírujeme k omáčke a mäsu.
Halušky si pripravíme z 2-3 vajec, 250 ml vody, soľ, korenie a buď nasekanu petržlenovú vňať, alebo zelenú časť cibuľky, všetko spolu vymiešame a pridávame polohrubú múku, pokým nemáme vláčne cesto. Varíme vo vriacej vode, vyberieme sitkom do misy.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept