Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
90 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta
videní 437
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
5-6 plátok Hovädzie zadné (ako na rezne)
3 KS Šampiňóny (menšie, nadrobno)
6 KS Šampiňóny (väčšie, na plátky)
2 KS Jarná cibuľka (nadrobno)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1-2 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
1 PL Bravčová masť
Postup prípravy pre Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta
  1. 1

    Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta Rezne si zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme a zprudka opečieme z oboch strán, vyberieme na tanier.

  2. 2

    Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a na drobno pokrájané šampiňóny. Orestujeme a zalejeme asi 250 ml vody. Zľahučka dusíme, po pár minútach pridáme aj mäso a dusíme do mäkka, podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäsko mäkké, opäť ho vyberieme na tanier a omáčku rozmixujeme, mäsko vložíme späť.

  3. 3

    Ani títo však nie je podmienkou a omáčka môže ostať aj nerozmixovana. Osobitne ba inej panvici orestujeme zvyšné šampióny, pokrájané na plátky, alebo štvrtky....do chrumkavého stavu :) sladkú papriku pridávam nakoniec do omáčky, pred dovarením a tak ich servírujeme k omáčke a mäsu.

  4. 4

    Halušky si pripravíme z 2-3 vajec, 250 ml vody, soľ, korenie a buď nasekanu petržlenovú vňať, alebo zelenú časť cibuľky, všetko spolu vymiešame a pridávame polohrubú múku, pokým nemáme vláčne cesto. Varíme vo vriacej vode, vyberieme sitkom do misy.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Tvarohové šišky
Cuketové guličky so syrom Eidam
Morčacie mäso na paprike s cestovinami
Živanská
Linecké keksy
Výborná restovaná zelenina s Paccheri cestovinou a syrom
Španielske vtáčky
Bolonské špagety
Francúzke zemiaky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf