x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Plnená paprika so zemiakovým pyré

slide
  • Porcie: 10
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 120 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Iveta Lapinová
(5 / 5)
  • Vhodné na :


Potrebujeme:

  • Paradajková omáčka:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Plnená paprika: Mäso s cibuľou pomelieme, pridáme: Dve lyžičky mletej červenej papriky, lyžičku korenia. Všetko spolu premiešame, ja nechávam v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň pridám tri hrste guľaté ryže, tri vajíčka a znovu dobre premiešam. Potom masovú zmes plním do vydlabanych paprík. Z takéhoto množstva mäsa vyjde aj dvadsať paprík a pár mäsových guličiek, takže množstvo si treba prispôsobiť.

  • Krok 2.

    Takto pripravené mäsko vkladáme do pomaly vriacej omáčky, najskôr naplnené papriky a po desiatich minútach aj mäsové guľky. Varíme ešte asi ďalších 30 minút. Po odstavení necháme zakryté ešte aspoň 20 minút, aby nám dobre došla ryža.

  • Krok 3.

    Paradajková omáčka : Cibuľku nakrájame na drobno a restujeme na oleji, pridáme paradajky z konzervy, orestujeme a prilejeme približne toľko vody, koľko chceme omáčky.

  • Krok 4.

    Necháme povariť asi 20 minút, potom rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme paradajkový pretlak, osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme asi 2 PL cukru. Keď omáčka vrie, vkladáme naplnené papriky,potom mäsové guličky a pridáme aj bazalku. Podávame so zemiakovou kašou, alebo s parenou knedľou, niekedy stačí aj obyčajný chlebík.

  • Krok 5.

    Podávame so zemiakovým pyré podľa chuti. Dobrú chuť

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.