Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové pliecko (mleté ak nemáte mlynček) |
1 KS | Cibuľa (väčšia) |
2 PL | Červená paprika sladká |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
3 balíček | Ryža guľatá (cca 250 g) |
3 KS | Vajce |
20 KS | Paprika zelená (cca) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
3 Konzerva | Paradajka |
1 balenie | Paradajkový pretlak (hustý) |
1 KS | Cibuľa (alebo 1/2 pór) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Cukor kryštálový (podľa chuti) |
  | Pitná voda |
1 dl | Olej olivový |
2   | Bazalka (vetvičky) |
Plnená paprika: Mäso s cibuľou pomelieme, pridáme: Dve lyžičky mletej červenej papriky, lyžičku korenia. Všetko spolu premiešame, ja nechávam v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň pridám tri hrste guľaté ryže, tri vajíčka a znovu dobre premiešam. Potom masovú zmes plním do vydlabanych paprík. Z takéhoto množstva mäsa vyjde aj dvadsať paprík a pár mäsových guličiek, takže množstvo si treba prispôsobiť.
Takto pripravené mäsko vkladáme do pomaly vriacej omáčky, najskôr naplnené papriky a po desiatich minútach aj mäsové guľky. Varíme ešte asi ďalších 30 minút. Po odstavení necháme zakryté ešte aspoň 20 minút, aby nám dobre došla ryža.