Plnená paprika so zemiakovým pyré

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 1044
20.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové pliecko (mleté ak nemáte mlynček)
1 KS Cibuľa (väčšia)
2 PL Červená paprika sladká
1 ČL Čierne korenie mleté
3 balíček Ryža guľatá (cca 250 g)
3 KS Vajce
20 KS Paprika zelená (cca)
Paradajková omáčka:
Množstvo Ingrediencia
3 KonzervaParadajka
1 balenieParadajkový pretlak (hustý)
1 KSCibuľa (alebo 1/2 pór)
 Soľ (podľa chuti)
 Čierne korenie mleté (podľa chuti)
 Cukor kryštálový (podľa chuti)
 Pitná voda
1 dlOlej olivový
2  Bazalka (vetvičky)
Postup prípravy pre Plnená paprika so zemiakovým pyré
  1. 1

    Plnená paprika: Mäso s cibuľou pomelieme, pridáme: Dve lyžičky mletej červenej papriky, lyžičku korenia. Všetko spolu premiešame, ja nechávam v chladničke do druhého dňa. Na druhý deň pridám tri hrste guľaté ryže, tri vajíčka a znovu dobre premiešam. Potom masovú zmes plním do vydlabanych paprík. Z takéhoto množstva mäsa vyjde aj dvadsať paprík a pár mäsových guličiek, takže množstvo si treba prispôsobiť.

  2. 2

    Takto pripravené mäsko vkladáme do pomaly vriacej omáčky, najskôr naplnené papriky a po desiatich minútach aj mäsové guľky. Varíme ešte asi ďalších 30 minút. Po odstavení necháme zakryté ešte aspoň 20 minút, aby nám dobre došla ryža.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cuketa plnená mletým mäsom
Zemiakové placky plnené mletým mäsom
Karfiolové fašírky
Bravčové medailónky v slaninke
Kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch
Strapačky s kyslou kapustou
Bravčové srdce na slaninke a tmavom pive
Veľkonočná hrudka - videorecept
Výborný recept na Španielske vtáčiky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie