Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Kuchár/ka: Danula
videní 194
17.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
  Olej
1/2 hrnček Strúhanka
1 KS Vajce
1 štipka Muškátový oriešok
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 KSCibuľa (nadrobno)
50 gMaslo
40 gMúka hladká
600 mlHovädzí vývar (dala som vodu a 1/2 kocky masoxu)
4/5 kelímokSladká smotana (jeden necelý)
2 PLHorčica plnotučná
2 ČLWorcestrová omáčka
 Soľ (podľa chuti)
 Čierne korenie mleté (podľa chuti)
 Petržlenová vňať (podľa chuti)
Postup prípravy pre Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
  1. 1

    Guličky: Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.

  2. 2

    Omáčka: Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umiešať svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať.

  3. 3

    A ako čerešnička na tortu sa skvele hodia brusnice, lenže na tie som zabudla, takže prd, Velebnosti.

  4. 4

    Ako prílohu podávame zemiakovú kašu

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša
Strúhaný tvarohový
Kuracie na smotane
Cuketové rezy
Skvelé špagety s mletým mäsom
Bravčové medailónky v slaninke
Bravčové špízy
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf