Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou

Hodnotenie (4.1/5)
7
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 5257
17.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
  Olej
1/2 hrnček Strúhanka
1 KS Vajce
1 štipka Muškátový oriešok
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 KSCibuľa (nadrobno)
50 gMaslo
40 gMúka hladká
600 mlHovädzí vývar (dala som vodu a 1/2 kocky masoxu)
4/5 kelímokSladká smotana (jeden necelý)
2 PLHorčica plnotučná
2 ČLWorcestrová omáčka
 Soľ (podľa chuti)
 Čierne korenie mleté (podľa chuti)
 Petržlenová vňať (podľa chuti)
Postup prípravy pre Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
  1. 1

    Guličky: Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.

  2. 2

    Omáčka: Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umiešať svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Vyprážaný syr Niva a zemiaková kaša s restovanou cibuľkou
Hovädzie plátky, šampiňónová omáčka a halušky z vajcového cesta
Krémová brokolicová polievka
Kuracie na hubách
Pečený kapor na zemiakoch
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Bravčová pečeň
Omeleta plnená špenátom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf