Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 3948
17.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové)
1 KS Cibuľa (nadrobno)
  Olej
1/2 hrnček Strúhanka
1 KS Vajce
1 štipka Muškátový oriešok
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Omáčka:
Množstvo Ingrediencia
1 KSCibuľa (nadrobno)
50 gMaslo
40 gMúka hladká
600 mlHovädzí vývar (dala som vodu a 1/2 kocky masoxu)
4/5 kelímokSladká smotana (jeden necelý)
2 PLHorčica plnotučná
2 ČLWorcestrová omáčka
 Soľ (podľa chuti)
 Čierne korenie mleté (podľa chuti)
 Petržlenová vňať (podľa chuti)
Postup prípravy pre Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
  1. 1

    Guličky: Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Skvelá jemná kuracia omáčka
Bravčová roláda s jogurtovou omáčkou
Bravčová panenka, šampiňónová omáčka a zemiakové pyré
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Najlepšie kura na smotane a domáce halušky
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Plnená paprika
Špenátový prívarok s vajcom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf