Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Mleté mäso (mix hovädzie a bravčové) |
1 KS | Cibuľa (nadrobno) |
  | Olej |
1/2 hrnček | Strúhanka |
1 KS | Vajce |
1 štipka | Muškátový oriešok |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Cibuľa (nadrobno) |
50 g | Maslo |
40 g | Múka hladká |
600 ml | Hovädzí vývar (dala som vodu a 1/2 kocky masoxu) |
4/5 kelímok | Sladká smotana (jeden necelý) |
2 PL | Horčica plnotučná |
2 ČL | Worcestrová omáčka |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Petržlenová vňať (podľa chuti) |
Guličky: Cibuľu orestovať na oleji a pridať do zmesi mäsa, vajcia a koreniny, zahustiť strúhankou, tvoriť malé guľôčky a tie smažiť vo vyššej vrstve oleja dozlatista. Nechať na papierovej utierke osušiť.
Omáčka: Na masle nechať zosklovatieť cibuľu, prisypať múku a umiešať svetlú zápražku, tú rozriediť vývarom a nechať prevariť. Potom pridať horčicu, worchester, soľ, korenie, petržlenovú vňať a smotanu, vložiť mäsové guličky a nechať prehriať.