Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové karé |
3 KS | Mrkva (väčšie) |
1 KS | Paštrnák (väčší) |
3 KS | Cibuľa |
3 dl | Kapia červená (pohár, zaváraná) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
2 PL | Vegeta |
1 ČL | Rasca mletá |
  | Olej |
1 PL | Múka hladká (na zahustenie) |
2 balenie | Tarhoňa |
Bravčové karé s tarhoňou. Mäso nakrájame na 10- 12 kusov a vyklepeme. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji alebo masti speníme. Pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu,mletú rascu a premiešame. Pridáme mäso, zalejeme vodou,tak aby mäso bolo zaliate vodou. Počas varenia pridáme vegetu.
Tesne pred dovarením pridáme mleté korenie, kápiu(bez šťavy), a necháme spolu prevrieť. Takto získa jedlo zaujímavú sladkokyslú chuť. Môžeme zahustiť múkou,( ale nemusíme). Poprípade môžeme ešte dochutiť korením alebo soľou. Každý ako má rád.