listok

Komentár kuchára

Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 2cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala len trochu drvenej rasce a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potom pozdĺžne rozrežeme na tri pramene, zapletieme copy a zaistíme špáradlami.

  • Krok 2.

    Potrieme olejom a takto nakořeněné mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme). Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme horúcou vodou a výpekom mäso prelejeme.

  • Krok 3.

    Karí mrkvička: Na masle necháme speniť nadrobno nakrájanú cibuľu, potom vsypeme nakrájanú mrkvu, zasypeme cukrom a zarestujeme. Potom zalejeme vodou, osolíme, pridáme drvenú rascu a kari korenia a necháme pod pokrievkou takmer zmäknúť. Potom pokrievku odstránime, necháme tekutinu čiastočne zredukovať, zahustíme hotovú zápražkou a necháme 2 minútky povariť. Podľa potreby dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

  • Krok 4.

    Bonusová príloha môžu byť aj vaše obľúbene zemiaky

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept