Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
cca 1 až 1,5 Kg | Bravčový bôčik (bez kosti) |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1 ČL | Korenie (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
4 KS | Mrkva (väčšie, očistiť, nakrájať na polkolieska) |
1 KS | Cibuľa (väčšia, nadrobno) |
50 g | Maslo |
3 PL | Cukor kryštálový |
1 a 1/2 ČL | Soľ |
2 ČL | Karí korenie |
1/2 ČL | Rasca |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté |
Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 2cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala len trochu drvenej rasce a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potom pozdĺžne rozrežeme na tri pramene, zapletieme copy a zaistíme špáradlami.
Potrieme olejom a takto nakořeněné mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme). Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme horúcou vodou a výpekom mäso prelejeme.