Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi

Danula Vašíčková

Porcií 4
Minút 150
Náročnosť Stredná

(4.5 / 5)
Videné: 7 103 x
slide

Komentár kuchára

Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme...


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 2cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala len trochu drvenej rasce a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potom pozdĺžne rozrežeme na tri pramene, zapletieme copy a zaistíme špáradlami.

  • Krok 2.

    Potrieme olejom a takto nakořeněné mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme). Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme horúcou vodou a výpekom mäso prelejeme.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept