Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme...
Videné: 6 249 x
Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 2cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala len trochu drvenej rasce a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potom pozdĺžne rozrežeme na tri pramene, zapletieme copy a zaistíme špáradlami.
Potrieme olejom a takto nakořeněné mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme). Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme horúcou vodou a výpekom mäso prelejeme.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.