Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pro někoho je vepřový bůček naprosto podřadným druhem masa, ale my si to nemyslíme a taky že si ho dneska pěkně vychutnáme...Danula
videní 1406
11.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
cca 1 až 1,5 Kg Bravčový bôčik (bez kosti)
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1 ČL Korenie (podľa chuti)
Kari mrkvička:
Množstvo Ingrediencia
4 KSMrkva (väčšie, očistiť, nakrájať na polkolieska)
1 KSCibuľa (väčšia, nadrobno)
50 gMaslo
3 PLCukor kryštálový
1 a 1/2 ČLSoľ
2 ČLKarí korenie
1/2 ČLRasca
1/2 ČLČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Pečený cop z bravčového bôčika, dusenou kari mrkvou a zemiakmi
  1. 1

    Mäso: Bravčový bok bez kosti nakrájame na cca 2cm hrubé plátky, rozložíme pekne vedľa seba rezom na doštičku, osolíme a okoreníme obľúbeným korením (ja dala len trochu drvenej rasce a štipku mletej sladkej papriky pre farbu), potom pozdĺžne rozrežeme na tri pramene, zapletieme copy a zaistíme špáradlami.

  2. 2

    Potrieme olejom a takto nakořeněné mäso uložíme cez noc do chladničky. Hodinku pred pečením vyberieme z chladničky, aby sa stihlo "predýchať", podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom a pečieme zvoľna necelé dve hodinky (pečiem dlho, aby bol bôčik vo finále úplne mäkký, takmer sa dá mazať na chleba, ako hovorí môj mužský a tak to milujeme). Keď je mäsko mäkké, odstránime alobal a dopekáme do farby. V prípade potreby ešte podlejeme horúcou vodou a výpekom mäso prelejeme.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hermelín v šunkovom kabáte s kroketami
Domáci chlebík bez kysnutia
Smotanové cestoviny s hráškom
Kuriatko na zelenine
Palacinky
Pizza slimáky
Kurací plátok na prírodno so šampiňónmi
Najlepší krémeš
Černohorský bravčový rezeň s opekanými zemiakmi s tymiánom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie