Bravčový perkelt s haluškami

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Iveta Lapinová
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

  • Halušky:

VideoRecept - Bravčový perkelt s haluškami

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme.... Buď na oleji alebo na bravčovej masti. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, osolíme, pridáme aj ostatné koreniny, pomiešame, krátko orestujeme, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, zmiernime teplotu a prikryjeme. Mäso by malo pustiť vlastnú šťavu a v nej to mäsko dusíme.

  • Krok 2.

    Keď sa šťava zredukuje, môžme priliať vodu a mäso dusíme do mäkka. Zeleninka sa rozvari a spôsobí výbornú omáčku. Keď je mäsko mäkké, pridáme hrášok, chvíľu ešte povaríme. Podľa potreby môžme zahustiť trochou múky.

  • Krok 3.

    Cesto na halušky : všetky ingrediencie spolu zmiešame. Múky pridávame toľko, aby nám vzniklo polotuhe cesto. Do väčšieho hrnca nalejeme vodu a dáme ju variť. Keď voda vrie, nahádžeme halušky. Halušky sú hotové, keď vyjdu na vrch vriacej vody. Vyberieme sitkom.

  • Krok 4.

    Tieto halušky s bravčovým perkeltom sú výborná kombinácia, podávame s akýmkoľvek šalátom z čerstvej zeleniny.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.