Bravčový perkelt s haluškami

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 2287
08.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové pliecko
3 KS Cibuľa
1 KS Paprika zelená
2-3 KS Paradajka
200 g Hrášok (môže byť aj mrazený)
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Rasca (podľa chuti)
  Červená paprika sladká (podľa chuti)
Halušky:
Množstvo Ingrediencia
2 KSVajce slepačie
1 pohárPitná voda
 Múka polohrubá
1 ČLSoľ
 Petržlenová vňať (podľa chuti)
Postup prípravy pre Bravčový perkelt s haluškami
  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme.... Buď na oleji alebo na bravčovej masti. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, osolíme, pridáme aj ostatné koreniny, pomiešame, krátko orestujeme, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, zmiernime teplotu a prikryjeme. Mäso by malo pustiť vlastnú šťavu a v nej to mäsko dusíme.

  2. 2

    Keď sa šťava zredukuje, môžme priliať vodu a mäso dusíme do mäkka. Zeleninka sa rozvari a spôsobí výbornú omáčku. Keď je mäsko mäkké, pridáme hrášok, chvíľu ešte povaríme. Podľa potreby môžme zahustiť trochou múky.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Kuracie v zemiakovej placke a šalát Coleslaw
Bravčové s ryžou a vajíčkom
Kuracie s brokolicovou omáčkou a domáce široké rezance
Hovädzie mäso na mrkve
Hovädzia roštenka na horčici s ryžou
Bravčová pečeň
Pečený bravčový bôčik
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie