Bravčový perkelt s haluškami

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčový perkelt s haluškami
videní 245
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové pliecko
3 KS Cibuľa
1 KS Paprika zelená
2-3 KS Paradajka
200 g Hrášok (môže byť aj mrazený)
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie mleté (podľa chuti)
  Rasca (podľa chuti)
  Červená paprika sladká (podľa chuti)
Halušky:
Množstvo Ingrediencia
2 KSVajce slepačie
1 pohárPitná voda
 Múka polohrubá
1 ČLSoľ
 Petržlenová vňať (podľa chuti)
Postup prípravy pre Bravčový perkelt s haluškami
  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme.... Buď na oleji alebo na bravčovej masti. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, osolíme, pridáme aj ostatné koreniny, pomiešame, krátko orestujeme, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, zmiernime teplotu a prikryjeme. Mäso by malo pustiť vlastnú šťavu a v nej to mäsko dusíme.

  2. 2

    Keď sa šťava zredukuje, môžme priliať vodu a mäso dusíme do mäkka. Zeleninka sa rozvari a spôsobí výbornú omáčku. Keď je mäsko mäkké, pridáme hrášok, chvíľu ešte povaríme. Podľa potreby môžme zahustiť trochou múky.

  3. 3

    Cesto na halušky : všetky ingrediencie spolu zmiešame. Múky pridávame toľko, aby nám vzniklo polotuhe cesto. Do väčšieho hrnca nalejeme vodu a dáme ju variť. Keď voda vrie, nahádžeme halušky. Halušky sú hotové, keď vyjdu na vrch vriacej vody. Vyberieme sitkom.

  4. 4

    Tieto halušky s bravčovým perkeltom sú výborná kombinácia, podávame s akýmkoľvek šalátom z čerstvej zeleniny.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Dukátové buchtičky
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom
Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
Špenátová bábovka
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Mrkvovo jablkový šalát
Kôprová polievka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf