Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové pliecko |
3 KS | Cibuľa |
1 KS | Paprika zelená |
2-3 KS | Paradajka |
200 g | Hrášok (môže byť aj mrazený) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Rasca (podľa chuti) |
  | Červená paprika sladká (podľa chuti) |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 KS | Vajce slepačie |
1 pohár | Pitná voda |
  | Múka polohrubá |
1 ČL | Soľ |
  | Petržlenová vňať (podľa chuti) |
Cibuľu nakrájame na drobno a restujeme.... Buď na oleji alebo na bravčovej masti. Mäso nakrájame na kocky a pridáme k cibuli, osolíme, pridáme aj ostatné koreniny, pomiešame, krátko orestujeme, pridáme nakrájanú papriku a paradajky, zmiernime teplotu a prikryjeme. Mäso by malo pustiť vlastnú šťavu a v nej to mäsko dusíme.
Keď sa šťava zredukuje, môžme priliať vodu a mäso dusíme do mäkka. Zeleninka sa rozvari a spôsobí výbornú omáčku. Keď je mäsko mäkké, pridáme hrášok, chvíľu ešte povaríme. Podľa potreby môžme zahustiť trochou múky.