Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1,5 Kg | Hovädzia roštenka |
1 KS | Cibuľa (veľká, nadrobno) |
  | Múka hladká |
  | Soľ |
  | Čierne korenie mleté |
  | Horčica plnotučná |
  | Hovädzí vývar |
  | Sardelová pasta |
Hovädzia roštenka s jasmínovou ryžou a červená quinoa: Mäso z oboch strán naklepať, osoliť a okoreniť, z jednej strany potrieť horčicou. Z oboch strán obaliť v hladkej múke a sprudka orestovať na panvici.
Potom mäso naskladať do hrnca (ja použila papiňák - tlakový hrniec). Vo vzniknutom výpeku orestovať do hneda cibuľu a zarestovat asi 3 lyžice múky, všetko pridať do hrnca, zaliať vývarom tak, aby bolo mäso potopené, uzavrieť a dusiť domäkka. Ja varila 30 minút.