Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Nevím jak pro vás, ale pro mě jsou brambory v kuchyni jednou ze stěžejních surovin. Dá se z nich vykouzlit nejen spousta všemožných příloh, ale co víc...mohou se stát základem velmi chutných pokrmů.Danula
videní 2297
03.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Kuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)
2,5 Kg Zemiaky (olúpať a nakrájať na tenké plátky)
2 KS Cibuľa (nadrobno)
1 balíček Brokolica (cca 400g mrazená)
2 kelímok Smotana na šľahanie
100 g Syr (podľa chuti, nastrúhať)
1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
  Sušený cesnak
  Rozmarín
  Rasca mletá
  Olej
  Bravčová masť (na vymastenie pekáča)
Postup prípravy pre Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
  1. 1

    Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hlivový perkelt
Pudingové rezy s kyslou smotanou
Bravčové mäso so zeleninou a zemiakovou plackou
Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
Špenátové halušky s tromi druhmi syra
Hovädzie pliecko na horčici s ryžou
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Zeleninové rizoto so syrom
Mrkvovo jablkový šalát
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf