Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Nevím jak pro vás, ale pro mě jsou brambory v kuchyni jednou ze stěžejních surovin. Dá se z nich vykouzlit nejen spousta všemožných příloh, ale co víc...mohou se stát základem velmi chutných pokrmů.Danula
videní 4271
03.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Kuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)
2,5 Kg Zemiaky (olúpať a nakrájať na tenké plátky)
2 KS Cibuľa (nadrobno)
1 balíček Brokolica (cca 400g mrazená)
2 kelímok Smotana na šľahanie
100 g Syr (podľa chuti, nastrúhať)
1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
  Sušený cesnak
  Rozmarín
  Rasca mletá
  Olej
  Bravčová masť (na vymastenie pekáča)
Postup prípravy pre Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
  1. 1

    Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme. Ja solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami (Olomoucke) a tie sú veľmi slané samy o sebe.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kôprová polievka
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Koláčik Zebra ako kvapkaná torta
Vyprážaná ryža s kuracím mäsom
Koláč Slzy Anjela ako od babičky
Tvarohový koláč s pomarančovým želé
Najlepšia domáca Mortadela
Zeleninový vývar
Grilované kuracie krídelka
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie