Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Nevím jak pro vás, ale pro mě jsou brambory v kuchyni jednou ze stěžejních surovin. Dá se z nich vykouzlit nejen spousta všemožných příloh, ale co víc...mohou se stát základem velmi chutných pokrmů.Danula
videní 3129
03.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Kuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky)
2,5 Kg Zemiaky (olúpať a nakrájať na tenké plátky)
2 KS Cibuľa (nadrobno)
1 balíček Brokolica (cca 400g mrazená)
2 kelímok Smotana na šľahanie
100 g Syr (podľa chuti, nastrúhať)
1-2 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
1 ČL Červená paprika sladká (podľa chuti)
  Sušený cesnak
  Rozmarín
  Rasca mletá
  Olej
  Bravčová masť (na vymastenie pekáča)
Postup prípravy pre Zapečené zemiaky so smotanou, brokolicou a kuracím mäsom
  1. 1

    Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.

  2. 2

    Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme. Ja solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami (Olomoucke) a tie sú veľmi slané samy o sebe.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bolonské špagety alá MIMI
Švédske mäsové guľky
Francúzky toast
Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Škvarkové pagáče
Orechový chlieb
Zemiakovo syrové smažienky so zeleninovým šalátom
Paradajková omáčka
Bravčová pečeň
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf