Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Kuracie mäso (ja používam najradšej Vykostené stehenné, na menšie kúsky) |
2,5 Kg | Zemiaky (olúpať a nakrájať na tenké plátky) |
2 KS | Cibuľa (nadrobno) |
1 balíček | Brokolica (cca 400g mrazená) |
2 kelímok | Smotana na šľahanie |
100 g | Syr (podľa chuti, nastrúhať) |
1-2 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 ČL | Červená paprika sladká (podľa chuti) |
  | Sušený cesnak |
  | Rozmarín |
  | Rasca mletá |
  | Olej |
  | Bravčová masť (na vymastenie pekáča) |
Na oleji necháme speniť cibuľu, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Osolíme, posypeme ľahko mletou paprikou, okoreníme čiernym korením a sušeným cesnakom a dôkladne premiešame.
Pekáč vymastíme masťou, vyskladáme polovicou množstva na plátky nakrájaných zemiakov, osolíme a okoreníme rascou, sušeným cesnakom a mletou paprikou, vsypeme kuracie mäso, zasypeme brokolicou, osolíme, poukladáme zvyškom zemiakov, opäť osolíme a okoreníme. Ja solila len ľahko, pretože som sa rozhodla vršok posypať nastrúhanými syrečkami (Olomoucke) a tie sú veľmi slané samy o sebe.