listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu nakrájame nadrobno, restujeme v kastróli, na 4-5 PL oleja, pridáme na kocky pokrájané mäso a restujeme spolu s cibuľou. Paradajky tiež pokrájame a pridáme k mäsu, posolíme, pridáme korenie, trošku rasce a zakryté dusíme. Mäsko si pustí šťavu, tak zatiaľ netreba podlievať. Tak sa mäso dusí vo vlastnej šťave. Keď sa šťava odparí, podlejeme neveľkým množstvom vody. Necháme ďalej dusiť.

  • Krok 2.

    Medzitým dáme v inom hrnci variť nové zemiaky v šupke, varíme do mäkka scedíme, ošúpeme, pridáme maslo a soľ, premiešame. Skontrolujeme mäsko, keď je mäkké, môžme šťavu trochu zahustit zemiakovým škrobom, no nemusí byť. Odstavíme. Nakoniec si pripravíme zeleninu, ktorú dáme variť do vriacej vody, len na pár minút....

  • Krok 3.

    Potom ju scedíme a chvíľu orestujeme na masle, asi tak dve PL. Osolíme. Pred podávaním zemiaky a zeleninu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept