Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 703
02.06.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčová krkovička
1 KS Cibuľa
2 KS Paradajka
1 Kg Zemiaky
  Zelenina mix (podľa chuti)
  Olej
  Maslo
  Soľ
  Čili korenie mleté
  Rasca
  Petržlenová vňať
Postup prípravy pre Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
  1. 1

    Cibuľu nakrájame nadrobno, restujeme v kastróli, na 4-5 PL oleja, pridáme na kocky pokrájané mäso a restujeme spolu s cibuľou. Paradajky tiež pokrájame a pridáme k mäsu, posolíme, pridáme korenie, trošku rasce a zakryté dusíme. Mäsko si pustí šťavu, tak zatiaľ netreba podlievať. Tak sa mäso dusí vo vlastnej šťave. Keď sa šťava odparí, podlejeme neveľkým množstvom vody. Necháme ďalej dusiť.

  2. 2

    Medzitým dáme v inom hrnci variť nové zemiaky v šupke, varíme do mäkka scedíme, ošúpeme, pridáme maslo a soľ, premiešame. Skontrolujeme mäsko, keď je mäkké, môžme šťavu trochu zahustit zemiakovým škrobom, no nemusí byť. Odstavíme. Nakoniec si pripravíme zeleninu, ktorú dáme variť do vriacej vody, len na pár minút....

  3. 3

    Potom ju scedíme a chvíľu orestujeme na masle, asi tak dve PL. Osolíme. Pred podávaním zemiaky a zeleninu posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou.

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Zapekaná ryža
Šalátová polievka s vajíčkom
Najlepší čučoriedkový cheesecake ako super dezert
Jahodové rezy so smotanovým krémom
Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou
Strieborný losos a Batatové pyré
Hovädzia roštenka na hubách
Kokosový obaľovaný koláč
Vajíčková nátierka
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf