Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Bravčová krkovička |
1 KS | Cibuľa |
2 KS | Paradajka |
1 Kg | Zemiaky |
  | Zelenina mix (podľa chuti) |
  | Olej |
  | Maslo |
  | Soľ |
  | Čili korenie mleté |
  | Rasca |
  | Petržlenová vňať |
Cibuľu nakrájame nadrobno, restujeme v kastróli, na 4-5 PL oleja, pridáme na kocky pokrájané mäso a restujeme spolu s cibuľou. Paradajky tiež pokrájame a pridáme k mäsu, posolíme, pridáme korenie, trošku rasce a zakryté dusíme. Mäsko si pustí šťavu, tak zatiaľ netreba podlievať. Tak sa mäso dusí vo vlastnej šťave. Keď sa šťava odparí, podlejeme neveľkým množstvom vody. Necháme ďalej dusiť.
Medzitým dáme v inom hrnci variť nové zemiaky v šupke, varíme do mäkka scedíme, ošúpeme, pridáme maslo a soľ, premiešame. Skontrolujeme mäsko, keď je mäkké, môžme šťavu trochu zahustit zemiakovým škrobom, no nemusí byť. Odstavíme. Nakoniec si pripravíme zeleninu, ktorú dáme variť do vriacej vody, len na pár minút....