Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Iveta Lapinová
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Cibuľu nakrájame nadrobno, restujeme v kastróli, na 4-5 PL oleja, pridáme na kocky pokrájané mäso a restujeme spolu s cibuľou. Paradajky tiež pokrájame a pridáme k mäsu, posolíme, pridáme korenie, trošku rasce a zakryté dusíme. Mäsko si pustí šťavu, tak zatiaľ netreba podlievať. Tak sa mäso dusí vo vlastnej šťave. Keď sa šťava odparí, podlejeme neveľkým množstvom vody. Necháme ďalej dusiť.

  • Krok 2.

    Medzitým dáme v inom hrnci variť nové zemiaky v šupke, varíme do mäkka scedíme, ošúpeme, pridáme maslo a soľ, premiešame. Skontrolujeme mäsko, keď je mäkké, môžme šťavu trochu zahustit zemiakovým škrobom, no nemusí byť. Odstavíme. Nakoniec si pripravíme zeleninu, ktorú dáme variť do vriacej vody, len na pár minút....

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.