Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Kuracie prsia |
3-4 KS | Cibuľa šalotka |
1 KS | Cibuľa červená |
1 KS | Paprika červená |
1 kelímok | Kyslá smotana |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
1/2 ČL | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1 KS | Bobkový list |
4-5 PL | Olej |
Kuracie mäsko pokrájame na kúsky, mäso zvolíme podľa chuti, nohy, prsia, pokojne môže byť aj s kožou. Na jedno kura potrebujeme 3-4 šalotky, jednu červenú, mäsitú papriku, jednu kyslú smotanu, soľ, štipka korenia, jeden bobkový list, 4-5 Pl oleja.
Papriku so šalotkou pokrájame na drobno a testujeme na oleji. Pridáme nakrájané mäso, osolíme, jemne okoreníme, pridáme bobkový list a chvíľu restujeme spolu so šalotkou a paprikou, potom prilejeme vodu, mäso by malo byť asi do troch štvrtín zaliate, prikryjeme a dusíme do mäkka.