Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
180 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2223
26.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové líčka
1 KS Cibuľa (stredne veľká)
3 strúčik Cesnak
1/2 ČL Čili korenie mleté
1 PL Včelí med
250 ml Pivo svetlé
250 ml Hovädzí vývar
2 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Sušený cesnak
1 ČL Rasca mletá
1 PL Bravčová masť
Pyré:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
1 balenieHrášok mrazený
50 gMaslo
1 ČLSoľ
1 ČLSušený cesnak
Postup prípravy pre Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
  1. 1

    Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).

  2. 2

    Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté čili ​​, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch
Bravčové na hrášku s ryžou
Zapečené kuracie prsia so syrom a zemiakmi
Rizoto ako zo školskej jedálne
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Cícerová polievka
Kurací mix
Koložvárska (Klužská) kapusta
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf