Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
180 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
videní 275
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové líčka
1 KS Cibuľa (stredne veľká)
3 strúčik Cesnak
1/2 ČL Čili korenie mleté
1 PL Včelí med
250 ml Pivo svetlé
250 ml Hovädzí vývar
2 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Sušený cesnak
1 ČL Rasca mletá
1 PL Bravčová masť
Pyré:
Množstvo Ingrediencia
1 KgZemiaky
1 balenieHrášok mrazený
50 gMaslo
1 ČLSoľ
1 ČLSušený cesnak
Postup prípravy pre Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré
  1. 1

    Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).

  2. 2

    Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté čili ​​, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.

  3. 3

    Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to potom na tanieri vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.

  4. 4

    Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou (ja polievam už horúcou), pridáme soľ a klasicky uvaríme domäkka. Scedíme a pučidlom na zemiaky pekne roztlačíme, pridáme hráškové pyré, sušený cesnak a maslo, dôkladne premiešame, prípadne zriedime vývarom na požadovanú konzistenciu a nakoniec vsypeme odložený uvarený hrášok a len ľahko premiešame.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Šošovicová polievka
Kuracie prsia plnené paradajkami a syrom
Kurací mix
Domáca parená-kysnutá knedľa
Fazuľová polievka podľa receptu starej mamy
Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
Zeleninové rizoto so syrom
Falošný medovník z LOTUS sušienok
Rukolový šalát
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf