x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Pečené bravčové líčka so zemiakovo-hráškovým pyré

Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 180
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 12 720 x
slide

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).

  • Krok 2.

    Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté čili ​​, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept