Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety

Hodnotenie (4.7/5)
3
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
Kuchár/ka: Danula
videní 120
23.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 KS Bravčový jazyk
1 KS Bobkový list
10 KS Čierne korenie (celé guličky)
4 KS Nové korenie (celé)
1 kocka Masox (bojón)
1 ČL Soľ
2 KS Cibuľa
1 ČL Červená paprika sladká
1/4 ČL Čili korenie mleté
1/4 ČL Sušený cesnak
Krokety:
Množstvo Ingrediencia
500 gZemiaky (varené v šupke)
200 gEidam tehla (hocijaký tvrdý)
1 KSJarná cibuľka
1 hrsťPetržlenová vňať (čerstvá)
1 ČLSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
1 štipkaSušený cesnak
1 štipkaČervená paprika sladká
2 PLSolamyl
Postup prípravy pre Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
  1. 1

    Jazyky vložíme do tlakového hrnca, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie a lyžičku soli, vhodíme kocku masoxu, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené a varíme domäkka (asi 40 minút). Ešte horúce jazyky je potrebné olúpať, potom ich necháme mierne vychladnúť a vyberieme všetky kostičky a chrupavky. Ja som odrezala aj podjazyčí a každý jazyk pozdĺžne rozpolila, ale môžete mäso nakrájať na väčšie kúsky. Vývar nevylievame, budeme ho ešte potrebovať.

  2. 2

    Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, potom ju odhrnieme k okrajom panvy a do stredu vložíme jazyky. Mäso z oboch strán pekne dozlatista orestujeme, všetko zaprášime mletou paprikou, mletým chilli a sušeným cesnakom, premiešame a podlejeme vývarom z jazykov. necháme pod pokrievkou asi 20 minút len ľahko prebublávať, aby do seba mäso nasiaklo všetky chute, prípadne dolejeme vývar.

  3. 3

    Kroketky: Všetko len zmiešať, pekne rukami prepracovať a tvoriť na plech s papierom na pečenie malé šištičky. Ruky si máčame vo vode, aby sa nám na ne cesto príliš nelepilo. Z tohto množstva som mala plný veľký plech. Pečieme 15-20 minút na 200 stupňov.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Pečené a plnené kura
Domáci slepačí vývar
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Fliačky s hlávkovou kapustou
Plnený chlieb
Pečený Zubáč na citróne a kôpri
Paradajková polievka so syrom mozzarellou
Kuriatko na zelenine
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf