Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 976
23.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 KS Bravčový jazyk
1 KS Bobkový list
10 KS Čierne korenie (celé guličky)
4 KS Nové korenie (celé)
1 kocka Masox (bojón)
1 ČL Soľ
2 KS Cibuľa
1 ČL Červená paprika sladká
1/4 ČL Čili korenie mleté
1/4 ČL Sušený cesnak
Krokety:
Množstvo Ingrediencia
500 gZemiaky (varené v šupke)
200 gEidam tehla (hocijaký tvrdý)
1 KSJarná cibuľka
1 hrsťPetržlenová vňať (čerstvá)
1 ČLSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
1 štipkaSušený cesnak
1 štipkaČervená paprika sladká
2 PLSolamyl
Postup prípravy pre Bravčové jazýčky na cibuli a zemiakovo - syrové krokety
  1. 1

    Jazyky vložíme do tlakového hrnca, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie a lyžičku soli, vhodíme kocku masoxu, zalejeme vodou, aby bolo mäso ponorené a varíme domäkka (asi 40 minút). Ešte horúce jazyky je potrebné olúpať, potom ich necháme mierne vychladnúť a vyberieme všetky kostičky a chrupavky. Ja som odrezala aj podjazyčí a každý jazyk pozdĺžne rozpolila, ale môžete mäso nakrájať na väčšie kúsky. Vývar nevylievame, budeme ho ešte potrebovať.

  2. 2

    Na oleji necháme zosklovatieť cibuľu, potom ju odhrnieme k okrajom panvy a do stredu vložíme jazyky. Mäso z oboch strán pekne dozlatista orestujeme, všetko zaprášime mletou paprikou, mletým chilli a sušeným cesnakom, premiešame a podlejeme vývarom z jazykov. necháme pod pokrievkou asi 20 minút len ľahko prebublávať, aby do seba mäso nasiaklo všetky chute, prípadne dolejeme vývar.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Mini langoše
Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Cesnaková polievka
Ovocný šalát
Kuriatko na zelenine
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Uhorkový šalát
Muffiny
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie