Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 1 človeka
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
videní 210
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové pliecko
1 KS Bravčové srdce
1 KS Bravčová slezina
300 g Bravčová pečeň
1 KS Bravčový jazyk
2 KS Cibuľa (väčšie)
2 PL Bravčová masť
1 ČL Rasca mletá
1 ČL Zázvor (sušený)
1 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Nové korenie (mleté)
2 ČL Soľ
2 PL Múka hladká
Knedle:
Množstvo Ingrediencia
450 gMúka polohrubá
200 mlMlieko
1/2 kockaDroždie
1 ČLCukor kryštálový
2 ČLSoľ
1 KSVajce
Postup prípravy pre Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
  1. 1

    Na masti osmažíme cibuľku pekne dohneda, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, orestujeme, pridáme srdiečko a slezinu, zarestujeme, prisypeme korenie, zalejeme vodou a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Soľ nedávam hneď, aby sa droby lepšie uvarili. Počas dusenia dolievame tekutinu, ja pridávam vývar z jazykov. Potom zahustíme zátrepkou a necháme 15 minút prevariť.

  2. 2

    Nakoniec pridáme jazyk, ktorý sme vopred uvarili, olúpali a nakrájali na kocky a na masti sprudka orestovanú pečeň. Ďalej už nevaríme. Pridať môžeme i ľadvinky, ale pozor, tie majú svoj typický odér a je nutné dôkladne vyrezať všetky močovody a ľadvinky potom niekoľkokrát prepláchnuť vo vode.

  3. 3

    Do misy nasypeme múku, urobíme jamku, rozdrobíme droždie, nasypem cukor a nalejem mlieko. Uprostred dôkladne rozmiešame a necháme vzísť kvások, potom k stranám nasypeme soľ a nakoniec všetko zamiesime so zvyškom surovín v mise a hnetieme a prípadne prisypávame po troškách múku. Keď sa prestáva lepiť na okraje misy a na povrchu sa začnú sa vytvárať takéto akoby bublinky. Necháme zakryté v igelite kysnúť, po cca 1 hodine opäť premiesime a necháme opäť kysnúť.

  4. 4

    Vykysnuté rozdelíme na 3 rovnaké diely, utvoríme bochníky, pekne silou vygúľame, aby utiekli nežiaduce veľké vzduchové bubliny, vyvaľkáme šišky a nechám opäť pod igelitom kysnúť. Počas kysnutia vždy šišky trikrát pootočíme, aby nakysli rovnomerne. Vhadzujeme do vriacej osolenej vody a varím zakryté pokrievkou 15 minút ľahkým varom (mám indukciu, takže na stupeň č.6) a v polovici varenia knedle v hrnci pretočíme spodom navrch a opäť zakryjeme, aby neoslizaly. Potom je potrebné rýchlo vybrať na dosku a niekoľkokrát prepichnúť, ja to robím tou veľkou vidličkou na pečené mäso, možno napríklad aj špajdľou. Teplé krájame niťou na plátky.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Škvarkové pagáče
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Kuracie ragú s hráškom
Zapekané kuracie prsia s hermelínom a smotanou
Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Strúhaný tvarohový
Plnené Tortillové košíky syrom a dobrotou
Maďarský guľáš
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf