Na masti osmažíme cibuľku pekne dohneda, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, orestujeme, pridáme srdiečko a slezinu, zarestujeme, prisypeme korenie, zalejeme vodou a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Soľ nedávam hneď, aby sa droby lepšie uvarili. Počas dusenia dolievame tekutinu, ja pridávam vývar z jazykov. Potom zahustíme zátrepkou a necháme 15 minút prevariť.
Nakoniec pridáme jazyk, ktorý sme vopred uvarili, olúpali a nakrájali na kocky a na masti sprudka orestovanú pečeň. Ďalej už nevaríme. Pridať môžeme i ľadvinky, ale pozor, tie majú svoj typický odér a je nutné dôkladne vyrezať všetky močovody a ľadvinky potom niekoľkokrát prepláchnuť vo vode.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept