Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Bravčové pliecko |
1 KS | Bravčové srdce |
1 KS | Bravčová slezina |
300 g | Bravčová pečeň |
1 KS | Bravčový jazyk |
2 KS | Cibuľa (väčšie) |
2 PL | Bravčová masť |
1 ČL | Rasca mletá |
1 ČL | Zázvor (sušený) |
1 ČL | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Nové korenie (mleté) |
2 ČL | Soľ |
2 PL | Múka hladká |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
450 g | Múka polohrubá |
200 ml | Mlieko |
1/2 kocka | Droždie |
1 ČL | Cukor kryštálový |
2 ČL | Soľ |
1 KS | Vajce |
Na masti osmažíme cibuľku pekne dohneda, pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso, orestujeme, pridáme srdiečko a slezinu, zarestujeme, prisypeme korenie, zalejeme vodou a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Soľ nedávam hneď, aby sa droby lepšie uvarili. Počas dusenia dolievame tekutinu, ja pridávam vývar z jazykov. Potom zahustíme zátrepkou a necháme 15 minút prevariť.
Nakoniec pridáme jazyk, ktorý sme vopred uvarili, olúpali a nakrájali na kocky a na masti sprudka orestovanú pečeň. Ďalej už nevaríme. Pridať môžeme i ľadvinky, ale pozor, tie majú svoj typický odér a je nutné dôkladne vyrezať všetky močovody a ľadvinky potom niekoľkokrát prepláchnuť vo vode.