Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
600 g | Morčacie prsia |
100 g | Slanina (na tenké plátky) |
100 g | Údený syr |
1 KS | Smotana na varenie |
100 g | Brokolica |
  | Vývar |
  | Olej |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
1-2 strúčik | Cesnak |
Mäsko narežeme na tenké plátky, mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a potrieme roztlačeným cesnakom. Na každý plát mäsa ukladáme plátok slaniny, kúsok syra, kúsok brokolicu. Zatočíme a prichytime sparatkami.
Prudko osmažíme na oleji zo všetkých strán. Vyberieme na tanier a vyberieme z mäsa šparatka. Vložíme naspať do panvici, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Na konci závitky opäť vyberieme a do omáčky prilejeme smotanu. Necháme prevariť, pripadne zahustíme zátrepkou.