Zemiakové gule plnené údeným mäsom

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hluboce se musím poklonit všem babičkám a ženám, jež nepoznaly vymoženost moderní doby, bez které si dnešní domácnost už ani neumíme představit...vodovodní kohoutek. A přesto dokázaly v kuchyni fungovat na jedničku.Danula
videní 1802
14.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Zemiaky
150 g Múka hrubá
50 g Detská krupica
1 KS Vajce
1 ČL Soľ (podľa chuti)
600 g Údené mäso
Postup prípravy pre Zemiakové gule plnené údeným mäsom
  1. 1

    Rekapitulácia ingrediencií: 500g deň vopred v šupke uvarených zemiakov (olúpať), 150g hrubej múky, 50g detskej krupice, 1 vajce, 1 lyžička soli a mimo to cca 600g údeného mäsa (na kocky).

  2. 2

    Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť! Vyvaľkáme silného hada, nakrájame na plátky, každý jednotlivo roztlačíme dlaňou na pomúčenej pracovnej ploche, do stredu každej placky dáme asi lyžicu údeného mäsa a zabalíme ako buchtičku. Dôkladne spojíme a poguľkáme v dlaniach.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečená krkovička, kapusta a knedľa
Bravčové závitky so slaninou a ryžou
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Zemiakové gule plnené údeným mäsom
Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa
Červená kapusta s bravčovým karé
Hovädzia roštenka na hubách
Frankfurtská polievka
Škvarkové pagáče
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie