Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Zemiaky |
150 g | Múka hrubá |
50 g | Detská krupica |
1 KS | Vajce |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
600 g | Údené mäso |
Rekapitulácia ingrediencií: 500g deň vopred v šupke uvarených zemiakov (olúpať), 150g hrubej múky, 50g detskej krupice, 1 vajce, 1 lyžička soli a mimo to cca 600g údeného mäsa (na kocky).
Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť! Vyvaľkáme silného hada, nakrájame na plátky, každý jednotlivo roztlačíme dlaňou na pomúčenej pracovnej ploche, do stredu každej placky dáme asi lyžicu údeného mäsa a zabalíme ako buchtičku. Dôkladne spojíme a poguľkáme v dlaniach.