Zemiakové gule plnené údeným mäsom

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Hluboce se musím poklonit všem babičkám a ženám, jež nepoznaly vymoženost moderní doby, bez které si dnešní domácnost už ani neumíme představit...vodovodní kohoutek. A přesto dokázaly v kuchyni fungovat na jedničku.Danula
Zemiakové gule plnené údeným mäsom
videní 249
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Zemiaky
150 g Múka hrubá
50 g Detská krupica
1 KS Vajce
1 ČL Soľ (podľa chuti)
600 g Údené mäso
Postup prípravy pre Zemiakové gule plnené údeným mäsom
  1. 1

    Rekapitulácia ingrediencií: 500g deň vopred v šupke uvarených zemiakov (olúpať), 150g hrubej múky, 50g detskej krupice, 1 vajce, 1 lyžička soli a mimo to cca 600g údeného mäsa (na kocky).

  2. 2

    Zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť! Vyvaľkáme silného hada, nakrájame na plátky, každý jednotlivo roztlačíme dlaňou na pomúčenej pracovnej ploche, do stredu každej placky dáme asi lyžicu údeného mäsa a zabalíme ako buchtičku. Dôkladne spojíme a poguľkáme v dlaniach.

  3. 3

    Vhadzujú do vriacej osolenej vody a ihneď odspodu nadvihneme vareškou, aby neprisadli ku dnu. Varíme cca 15-20 minút. Hotové vylovíme vareškou alebo cedidlom a ukladáme do misy. Mierne prechladnuté pomastíme, aby nepraskali.

  4. 4

    Najúžasnejšie sú v spoločnosti dusenej bielej kapusty a restovanej cibuľky. A keď už ma to stálo toľko úsilia, "cpu sa ako blázon". A chlapci tiež, to sa vie ... :)))

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Katov meč - Bravčové na zemiakoch
Pstruh s cesnakom a bylinkami
Kôprová omáčka
Špenátová roláda so syrom a šunkou
Kurací segedínsky guláš
Kurací mletý rezeň chrumkavý
Skvelý hovädzí stroganov s ryžou
Kurací mix
Mätová omáčka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf