Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom

Hodnotenie (4.8/5)
4
Čas prípravy
180 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 768
08.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1,5 Kg Bravčový bôčik
2 ČL Soľ
2 ČL Rasca mletá
1/2 ČL Červená paprika sladká
2 PL Olej
200 ml Pitná voda
Zelenina:
Množstvo Ingrediencia
1 KSKel (väčšia hlávka)
1 KgMrkva
50 gMaslo
1 ČLSoľ
1 ČLRasca mletá
1 štipkaKarí korenie
1 KSCibuľa
1 PLCukor kryštálový
1 ČLSušený cesnak
1 štipkaVegeta
Postup prípravy pre Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
  1. 1

    Bôčik vykostíme a kosti uložíme do pekáča k jednej strane. Potom zrežeme kožu, narežeme ju na tenké rezance a tiež uložíme do pekáča. Očistené mäso nakrájame na cca 1,5-2cm hrubé plátky, z oboch strán osolíme, posypeme rascou, paprikou a potrieme olejom. Vložíme do pekáča a necháme cez noc odležať. Potom podlejeme zľahka vodou, priklopíme pokrievkou, vložíme do rúry a pečieme 30 minút na 220 stupňov. Potom zalejeme horúcou vodou, aby bolo mäso ponorené, opäť priklopíme a pečieme cca 2 hodinky na 120 stupňov. Potom odklopíme pokrievku, zvýšime teplotu asi na 180 stupňov a dopečieme do farby.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Kuskus kari kuracie v sezame
Oškvarková nátierka
Jelenie stehno na víne
Nepečený jahodový rez MILÁČIK
Morčacie v sójovej omáčke
Výborný hrnčekový čokoládový koláč
Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
Jablkové ružičky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf