Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
180 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
videní 136
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1,5 Kg Bravčový bôčik
2 ČL Soľ
2 ČL Rasca mletá
1/2 ČL Červená paprika sladká
2 PL Olej
200 ml Pitná voda
Zelenina:
Množstvo Ingrediencia
1 KSKel (väčšia hlávka)
1 KgMrkva
50 gMaslo
1 ČLSoľ
1 ČLRasca mletá
1 štipkaKarí korenie
1 KSCibuľa
1 PLCukor kryštálový
1 ČLSušený cesnak
1 štipkaVegeta
Postup prípravy pre Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
  1. 1

    Bôčik vykostíme a kosti uložíme do pekáča k jednej strane. Potom zrežeme kožu, narežeme ju na tenké rezance a tiež uložíme do pekáča. Očistené mäso nakrájame na cca 1,5-2cm hrubé plátky, z oboch strán osolíme, posypeme rascou, paprikou a potrieme olejom. Vložíme do pekáča a necháme cez noc odležať. Potom podlejeme zľahka vodou, priklopíme pokrievkou, vložíme do rúry a pečieme 30 minút na 220 stupňov. Potom zalejeme horúcou vodou, aby bolo mäso ponorené, opäť priklopíme a pečieme cca 2 hodinky na 120 stupňov. Potom odklopíme pokrievku, zvýšime teplotu asi na 180 stupňov a dopečieme do farby.

  2. 2

    Zelenina: Kelové listy očistíme a vyrežeme hlavné hlúby. Umyjeme a nakrájame na cca 1cm silné prúžky. Vsypeme do vriacej osolenej vody a len mierne povaríme, kel musí zostať tzv. na skus (trvá to naozaj krátko, asi 3 minútky). Potom horúcu vodu ihneď zlejeme a kel opäť zalejeme vodou, tentoraz studenou vodou.

  3. 3

    Mrkva očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké rezance. V hrnci necháme na masle speniť nadrobno nakrájanú cibuľu, vsypeme trochu cukru, necháme roztopiť a prisypeme mrkvu. Orestujeme, zalejeme trochou vody, osolíme, pridáme drvenú rascu a trochu kari a dusíme do polomäkká. Potom pridáme kel, premiešame a dochutíme štipkou sušeného cesnaku a vegetou. Kto chce, môže zahustiť hotovou zápražkou, ale ja som nechala zeleninku pekne prírodne, len v troške šťavy.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Cuketa plnená mletým mäsom
Pstruh na masle
Domáci vaječný likér
kuracie prsia zapečené s jablkami a syrom
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Spagetti Bolognese
Šunková nátierka
Granadiersky pochod s párkom
Maslové zemiaky s plnenou paprikou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf