x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom

Danula Vašíčková

Porcií 6
Minút 180
Náročnosť Nízka

(4.75 / 5)
Videné: 4 947 x
slide

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Bôčik vykostíme a kosti uložíme do pekáča k jednej strane. Potom zrežeme kožu, narežeme ju na tenké rezance a tiež uložíme do pekáča. Očistené mäso nakrájame na cca 1,5-2cm hrubé plátky, z oboch strán osolíme, posypeme rascou, paprikou a potrieme olejom. Vložíme do pekáča a necháme cez noc odležať. Potom podlejeme zľahka vodou, priklopíme pokrievkou, vložíme do rúry a pečieme 30 minút na 220 stupňov. Potom zalejeme horúcou vodou, aby bolo mäso ponorené, opäť priklopíme a pečieme cca 2 hodinky na 120 stupňov. Potom odklopíme pokrievku, zvýšime teplotu asi na 180 stupňov a dopečieme do farby.

  • Krok 2.

    Zelenina: Kelové listy očistíme a vyrežeme hlavné hlúby. Umyjeme a nakrájame na cca 1cm silné prúžky. Vsypeme do vriacej osolenej vody a len mierne povaríme, kel musí zostať tzv. na skus (trvá to naozaj krátko, asi 3 minútky). Potom horúcu vodu ihneď zlejeme a kel opäť zalejeme vodou, tentoraz studenou vodou.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept