Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom

slide
Pozor Súťaž!
Súťaž o teplovzdušnú fritézu - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale viackrát, aby sme získali chrumkavejší efekt. Tie si položíme ho do formy a dáme zapiecť na 20-25 minút do rúry. Treba občas pozrieť.. nie každá rúra pečie rovnako.

  • Krok 2.

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Na rozpálenom oleji na panvici (alebo hrnci ak chceme na konci cestoviny vrátiť k omáčke) osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a chvíľku spražíme "zápražku". Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Pridáme 2 lyžice hladkej múky (zmiešane so studenou vodou v pohári) a na chvíľu to prevaríme, omáčka nám zhustne. Teraz pridáme nestrúhaný (v pohode na hrubo) parmezán a zmiešame ho.

  • Krok 3.

    Teraz môžeme scedené penne cestoviny pridať do omáčky a dôkladne ich premiešame.

  • Krok 4.

    Ak sme boli šikovný tak sa nám za ten čas zapiekli prsíčka :). Tie servírujeme (u mňa nakrájané na plátky) na cestoviny a ozdobíme jarnou cibuľkou.

  • Krok 5.

    Toto jedlo je hotové veľmi rýchlo a zároveň je to zážitok. Dobrú chuť

Kuchár/ka

chef

Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.