Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
30 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 2436
07.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
4 KS Kuracie prsia
2-3 KS Vajce
3 PL Múka hladká
  Strúhanka
400 g Penne
1 ČL Soľ (podľa chuti)
  Olej
2 strúčik Cesnak
250 ml Mlieko
250 ml Kurací vývar
3 PL Múka hladká (na zahustenie)
1/4 ČL Biele korenie (podľa chuti)
150 g Parmezán
  Jarná cibuľka
Postup prípravy pre Cesnakové parmezánové cestoviny s chrumkavým kuracím mäsom
  1. 1

    Na začiatok si predhrejeme rúru na 180 °C. Kuracie mäso klasicky obalíme v trojobale viackrát, aby sme získali chrumkavejší efekt. Tie si položíme ho do formy a dáme zapiecť na 20-25 minút do rúry. Treba občas pozrieť.. nie každá rúra pečie rovnako.

  2. 2

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu. Na rozpálenom oleji na panvici (alebo hrnci ak chceme na konci cestoviny vrátiť k omáčke) osmažíme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme 1 lyžicu hladkej múky a chvíľku spražíme "zápražku". Za stáleho miešania prilejeme kurací vývar a mlieko, aby sme zabránili vytvoreniu hrudiek. Pridáme 2 lyžice hladkej múky (zmiešane so studenou vodou v pohári) a na chvíľu to prevaríme, omáčka nám zhustne. Teraz pridáme nestrúhaný (v pohode na hrubo) parmezán a zmiešame ho.

  3. 3

    Teraz môžeme scedené penne cestoviny pridať do omáčky a dôkladne ich premiešame.

  4. 4

    Ak sme boli šikovný tak sa nám za ten čas zapiekli prsíčka :). Tie servírujeme (u mňa nakrájané na plátky) na cestoviny a ozdobíme jarnou cibuľkou.

  5. 5

    Toto jedlo je hotové veľmi rýchlo a zároveň je to zážitok. Dobrú chuť

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kokosové rezy
Domáci punč
Pečené kuracie stehná so zeleninou a zemiakmi
Maďarský guľáš inak
Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
Kuracie kúsky s brokolicovo-smotanovou omáčkou a domácimi širokými rezancami
Šuhajdy so salkom
Zeleninové francúzske zemiaky
Holúbky - plnená kapusta
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf