Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré

Hodnotenie (4.9/5)
9
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Včera jsme se při rodinném setkání nechali hostit od profesionálů. Kubovi bylo samozřejmě úplně jedno, že je v nóbl restauraci a trval na tom, že chce pizzu. A tak ji dostal a celou ji bez mrknutí oka spolykal. No a dneska už opět pěkně zvesela řádím ve vlastní kuchyni a náááramně si to užívám.Danula
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
videní 602
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Mleté mäso (mix)
1 KS Cibuľa (malá, nadrobno)
2 strúčik Cesnak (podľa chuti, prelisované)
1 KS Rožok (na kolieska a namočiť do mlieka)
2 PL Solamyl
1 KS Vajce
1 ČL Soľ (podľa chuti)
1/2 ČL Čierne korenie mleté (podľa chuti)
200 g Eidam tehla
200 g Šunka
1 KS Mrkva
1 KS Červená paprika sladká
Postup prípravy pre Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
  1. 1

    DODATOK: 200g Eidamu (použila som údený, na veľké kocky, cca 1,5x1,5cm), 200g šunky (na veľké kocky 1,5x1,5cm), 1 mrkva (uvariť vcelku a nakrájať na 1,5cm hrubé kolieska), 1 čerstvá červená paprika (na kocky 1 , 5x1,5cm).

  2. 2

    Mleté mäso ochutiť soľou a korením, pridať cibuľu, cesnak, namočený rožok, vajce a Solamyl a nechať odležať v chladničke. Ja dnes použila už ochutenou šľahanú sekanú.

  3. 3

    Na špajli striedavo napichovať šunku, syr, papriku a mrkvu. Potravinovú fóliu potrieť olejom, roztlačiť na ňu hrsť mletého mäsa, na jeden koniec položiť hotový špíz a pomocou fólie pekne zamotať do mäsa. Uložiť na plech s papierom na pečenie, mierne podliať vodou a piecť v rúre asi 25 minút / 180°C.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Kuracie prsia na prírodno s ryžou - fitness
Ovocný šalát
Zemiakovo klobásový špíz
Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Kôprová polievka
Cuketové guličky so zemiakovou kašou
Chilli con carne
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf