Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Bravčové líčka |
1 KS | Cibuľa (stredne veľká) |
3 strúčik | Cesnak |
1/2 ČL | Čili korenie mleté |
1 PL | Včelí med |
250 ml | Pivo svetlé |
250 ml | Vývar (mäsový) |
2 ČL | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 štipka | Sušený cesnak |
1 ČL | Rasca mletá |
1 PL | Bravčová masť |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1/2 KS | Cibuľa (nadrobno) |
3 strúčik | Cesnak |
400 g | Špenát mrazený |
1/2 hrnček | Mlieko |
1 PL | Olej |
1 ČL | Soľ |
1 ČL | Podravka |
4 PL | Múka polohrubá |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
5 KS | Rožok (starších na kocky) |
2 KS | Vajce |
80 g | Múka hrubá |
1 kelímok | Smotana na šľahanie |
1 ČL | Soľ |
1 štipka | Petržlenová vňať |
Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).
Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.