Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 3 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2797
01.05.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové líčka
1 KS Cibuľa (stredne veľká)
3 strúčik Cesnak
1/2 ČL Čili korenie mleté
1 PL Včelí med
250 ml Pivo svetlé
250 ml Vývar (mäsový)
2 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Sušený cesnak
1 ČL Rasca mletá
1 PL Bravčová masť
Špenát:
Množstvo Ingrediencia
1/2 KSCibuľa (nadrobno)
3 strúčikCesnak
400 gŠpenát mrazený
1/2 hrnčekMlieko
1 PLOlej
1 ČLSoľ
1 ČLPodravka
4 PLMúka polohrubá
Knedle:
Množstvo Ingrediencia
5 KSRožok (starších na kocky)
2 KSVajce
80 gMúka hrubá
1 kelímokSmotana na šľahanie
1 ČLSoľ
1 štipkaPetržlenová vňať
Postup prípravy pre Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
  1. 1

    Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).

  2. 2

    Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Skvelý segedínsky guláš s knedľou
Kuracie prsia na karí s tarhoňou
Mätová omáčka
Kuracie nugetky so syrovou omáčkou
Karbonátky
Super chutné zemiakovo cuketové placky. Tieto si zamiluješ
Rýchly jablkový bochník
Rybie filé na masle a hrášku
Krémová tekvicová polievka hokkaido
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie