Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky

Hodnotenie (5/5)
7
Čas prípravy
150 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 3 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
videní 267
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 Kg Bravčové líčka
1 KS Cibuľa (stredne veľká)
3 strúčik Cesnak
1/2 ČL Čili korenie mleté
1 PL Včelí med
250 ml Pivo svetlé
250 ml Vývar (mäsový)
2 ČL Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Sušený cesnak
1 ČL Rasca mletá
1 PL Bravčová masť
Špenát:
Množstvo Ingrediencia
1/2 KSCibuľa (nadrobno)
3 strúčikCesnak
400 gŠpenát mrazený
1/2 hrnčekMlieko
1 PLOlej
1 ČLSoľ
1 ČLPodravka
4 PLMúka polohrubá
Knedle:
Množstvo Ingrediencia
5 KSRožok (starších na kocky)
2 KSVajce
80 gMúka hrubá
1 kelímokSmotana na šľahanie
1 ČLSoľ
1 štipkaPetržlenová vňať
Postup prípravy pre Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
  1. 1

    Mäso očistíme, odblaníme a každý kúsok prekrojíme napoly a potom ešte naplocho napoly, ale tentoraz úplne nedokrojíme (vznikne nám vždy taká tlamička), osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Môžeme rovno sprudka opiecť zo všetkých strán na masti alebo, ako ja, uložíme cez noc do chladu preležať (naložené mäso je proste podľa mňa o level vyššie, chutnejšie, krehkejšie).

  2. 2

    Orestované kúsky uložíme do pekáča a do výpeku vsypeme cibuľu a cesnak, zarestujeme, pridáme mleté chilli, med a potom zalejeme vývarom. Necháme odspodu odvariť, proste všetko to prichytené pekne vareškou od dna odškrábneme, dôkladne premiešame, touto zmesou zalejeme mäso v pekáči a prilejeme pivo. Nepriedušne uzavrieme pokrievkou alebo si môžeme ešte vypomôcť alobalom a pečieme zvoľna na 150 stupňov približne 2 a pol až 3 hodinky, jednoducho kým je mäsko dokonale mäkké, prípadne podlejeme vývarom.

  3. 3

    Dnes som skúsila trochu iný postup prípravy špenátu a takto pripravený nám dnes moc chutil.Cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, prilejeme mlieko a pridáme mrazený špenát. Hrniec prikryjeme pokrievkou, stlmíme platňu a necháme špenát povoliť. Potom po častiach opatrne vmiešame múku, aby sa nám nevytvorili hrudky, dôkladne rozmiešame, osolíme a za občasného miešania povaríme, kým nezhustne natoľko, že sa nám začne zľahka lepiť na varešku. Podľa chuti dosolíme, môžeme pridať sušený cesnak alebo štipku mletého čili pre výraznejšiu arómu a dochutíme Podravka dochucovadlom.

  4. 4

    Knedle: V hrnčeku rozmiešame smotanu so soľou a vajcami a nalejeme do misy na pokrájané rožky, prisypeme múku a zľahka premiešame. necháme asi 5 minutiek odstáť, potom vmiešame petržlenovú vňať a zľahka tvarujeme malé okrúhle knedličky, nehňácáme, aby zostali pekne kypré a ľahké (ak sa vám cesto veľa lepí, stačí ruky namáčať do vody). Hotové guľky zavárame vo vriacej osolenej vode cca 10 minút. Z tohto množstva som urobila 30 malých knedlíkov.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Špenátová bábovka
Jablková bomba
Domáce hot - dogy
Výborný domáci kurací kohútí vývar
Kuracie mexické soté s ryžou
Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
Vanilkové rožteky
Orechovo tvarohová roláda
Hovädzí chalupársky guláš s bravčovým bôčikom v kotlíku
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf