Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 KS | Cuketa (asi 300g) |
1 KS | Vajce |
2 PL | Solamyl |
8 PL | Múka hladká (vrchovaté) |
1 ČL | Soľ |
1 ČL | Sušený cesnak |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1-2 KS | Cibuľa (nadrobno) |
100 g | Slanina (údená na kocky) |
150 g | Údené mäso |
2 PL | Kyslá smotana |
1 ČL | Soľ (podľa chuti) |
  | Sušený cesnak (podľa chuti) |
Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú nelúpe, staršie kúsky s tvrdou šupkou ošúpeme a vydlabeme), nezbavujte tekutiny !!!, pridám vajcia, soľ, sušený cesnak, solamyl a múku a vymiešame redšie cesto. Do vriacej osolenej vody vhodíme skúšobné mininoček, ak sa rozvarí, pridám ešte múku. Potom cesto vyškrabte do haluškovače a plastovou stierkou pretlačíme do vriacej vody. Odo dna podoberieme, aby halušky neprisadli ku dnu a varím, kým všetky nevyplávajú. Sú takmer v okamihu hotové. Potom vyberiem cedidlom a ihneď schladíme v studenej vode, aby sa úplne nerozbili.
Hotové premiešam s orestovanou cibuľkou a na kocky nakrájanou orestovanou údenou slaninou (samozrejme všetko aj s rozohriatym tukom, halušky to krásne oddelí, premastí a prevonia). Dneska som pridala aj na kocky nakrájané údené mäso z bravčového chvostíka.