Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1524
24.04.2019
Halušky:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cuketa (asi 300g)
1 KS Vajce
2 PL Solamyl
8 PL Múka hladká (vrchovaté)
1 ČL Soľ
1 ČL Sušený cesnak
Ďalej potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1-2 KSCibuľa (nadrobno)
100 gSlanina (údená na kocky)
150 gÚdené mäso
2 PLKyslá smotana
1 ČLSoľ (podľa chuti)
 Sušený cesnak (podľa chuti)
Postup prípravy pre Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom
  1. 1

    Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú nelúpe, staršie kúsky s tvrdou šupkou ošúpeme a vydlabeme), nezbavujte tekutiny !!!, pridám vajcia, soľ, sušený cesnak, solamyl a múku a vymiešame redšie cesto. Do vriacej osolenej vody vhodíme skúšobné mininoček, ak sa rozvarí, pridám ešte múku. Potom cesto vyškrabte do haluškovače a plastovou stierkou pretlačíme do vriacej vody. Odo dna podoberieme, aby halušky neprisadli ku dnu a varím, kým všetky nevyplávajú. Sú takmer v okamihu hotové. Potom vyberiem cedidlom a ihneď schladíme v studenej vode, aby sa úplne nerozbili.

  2. 2

    Hotové premiešam s orestovanou cibuľkou a na kocky nakrájanou orestovanou údenou slaninou (samozrejme všetko aj s rozohriatym tukom, halušky to krásne oddelí, premastí a prevonia). Dneska som pridala aj na kocky nakrájané údené mäso z bravčového chvostíka.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cesnaková nátierka
Letný ľahký šalát, vhodný na obed i na večeru
Syrovo-šunková roláda
Pivovarská bašta s cestovinami
Opekané zemiaky so strateným vajcom a slaninou
Špagety bolognese
Tekvicová polievka
Struková mliečna polievka
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie