Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom
videní 603
Halušky:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cuketa (asi 300g)
1 KS Vajce
2 PL Solamyl
8 PL Múka hladká (vrchovaté)
1 ČL Soľ
1 ČL Sušený cesnak
Ďalej potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1-2 KSCibuľa (nadrobno)
100 gSlanina (údená na kocky)
150 gÚdené mäso
2 PLKyslá smotana
1 ČLSoľ (podľa chuti)
 Sušený cesnak (podľa chuti)
Postup prípravy pre Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom
  1. 1

    Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle (mladú nelúpe, staršie kúsky s tvrdou šupkou ošúpeme a vydlabeme), nezbavujte tekutiny !!!, pridám vajcia, soľ, sušený cesnak, solamyl a múku a vymiešame redšie cesto. Do vriacej osolenej vody vhodíme skúšobné mininoček, ak sa rozvarí, pridám ešte múku. Potom cesto vyškrabte do haluškovače a plastovou stierkou pretlačíme do vriacej vody. Odo dna podoberieme, aby halušky neprisadli ku dnu a varím, kým všetky nevyplávajú. Sú takmer v okamihu hotové. Potom vyberiem cedidlom a ihneď schladíme v studenej vode, aby sa úplne nerozbili.

  2. 2

    Hotové premiešam s orestovanou cibuľkou a na kocky nakrájanou orestovanou údenou slaninou (samozrejme všetko aj s rozohriatym tukom, halušky to krásne oddelí, premastí a prevonia). Dneska som pridala aj na kocky nakrájané údené mäso z bravčového chvostíka.

  3. 3

    Na toto množstvo stačí cca 150g údeného mäsa, anglickej slaniny alebo slaniny a 1 stredne veľká cibuľa. Pridám 2 lyžice kyslej smotany, podľa chuti dosolíme a dochutíme sušeným cesnakom, opäť premiešam a ihneď servírujeme.

  4. 4

    Pripravujem z dvojitej dávky, pretože sa rýchlo vyparujú :D, ale to spoznáte sami, ak sa rozhodnete tento recept vyskúšať. Cibuľky a údeného mäsa restujte hneď dvojnásobok, cesto na halušky pripravujem a zavárame po dávkach, aby nezriedlo.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Falošná sviečková na smotane
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom
Šošovicová polievka
Pečené teľacie na cibuľke a šťuchané zemiaky
Syrové rohlíky ako slané pečivo
Rýchla roláda s marhuľovou marmeládou
Kuracie plnené guličky
Domáci slepačí vývar
Zapekaný karfiol
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf