Jánošíkov tanier

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
27 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 1 človeka
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Jánošíkov tanier
Kuchár/ka: Danula
videní 700
14.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Zemiaky
2 plátok Šunka
30 g Syr (tvrdý)
1 KS Vajce
1 KS Jarná cibuľka
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 ČL Bravčová masť (na vyprážanie)
Postup prípravy pre Jánošíkov tanier
  1. 1

    Surové zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame, navrstvíme ich na panvicu a špachtľou pritlačíme, urovnáme na úhľadnú placku aby pekne držal tvar. Keď je z jednej strany opražená, otočíme, uprostred doslova roztrhneme jamku a dáme tam vajíčko. Všetko osolíme, okoreníme, zasypeme na hrubo nastrúhaným tvrdým syrom a na prúžky nakrájanou šunkou a pekne osmažíme. Nakoniec posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.

  2. 2

    Žĺtok zostáva málinko tekutý, kto takýto nemá rád, musí piecť dlhšie, zakryť pokrievkou alebo po upečení dať ešte na chvíľku do mikrovlnky.

  3. 3

    Super obložený tanier, vyskúšajte.

Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Syrové placky - zemiakové
Segedínsky guľáš
Kuracie prsia v trojobale so sezamom a nové zemiaky
Cestoviny so syrovou omáčkou, šampiňóny a kukurica - super rýchlovka
Filet z lososa na hráškovom pyré
Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami
Marhuľové rezy
Mätová limonáda
Pečený Zubáč na citróne a kôpri
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf