Jánošíkov tanier

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
27 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 1 človeka
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 2329
14.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Zemiaky
2 plátok Šunka
30 g Syr (tvrdý)
1 KS Vajce
1 KS Jarná cibuľka
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 ČL Bravčová masť (na vyprážanie)
Postup prípravy pre Jánošíkov tanier
  1. 1

    Surové zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame, navrstvíme ich na panvicu a špachtľou pritlačíme, urovnáme na úhľadnú placku aby pekne držal tvar. Keď je z jednej strany opražená, otočíme, uprostred doslova roztrhneme jamku a dáme tam vajíčko. Všetko osolíme, okoreníme, zasypeme na hrubo nastrúhaným tvrdým syrom a na prúžky nakrájanou šunkou a pekne osmažíme. Nakoniec posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.

  2. 2

    Žĺtok zostáva málinko tekutý, kto takýto nemá rád, musí piecť dlhšie, zakryť pokrievkou alebo po upečení dať ešte na chvíľku do mikrovlnky.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Krehké tyčinky z jogurtového cesta
Kuracie mäso na karí s kokosovým mliekom
Morčacie soté špeciál
Kuracie krídelka s tymianom
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Krkovička s cesnakom a zemiakmi
Kapor na masle
Cuketové rezy
Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie