Jánošíkov tanier

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
27 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 1 človeka
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 1949
14.04.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
2 KS Zemiaky
2 plátok Šunka
30 g Syr (tvrdý)
1 KS Vajce
1 KS Jarná cibuľka
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 ČL Bravčová masť (na vyprážanie)
Postup prípravy pre Jánošíkov tanier
  1. 1

    Surové zemiaky ošúpeme a nahrubo nastrúhame, navrstvíme ich na panvicu a špachtľou pritlačíme, urovnáme na úhľadnú placku aby pekne držal tvar. Keď je z jednej strany opražená, otočíme, uprostred doslova roztrhneme jamku a dáme tam vajíčko. Všetko osolíme, okoreníme, zasypeme na hrubo nastrúhaným tvrdým syrom a na prúžky nakrájanou šunkou a pekne osmažíme. Nakoniec posypeme nasekanou jarnou cibuľkou.

  2. 2

    Žĺtok zostáva málinko tekutý, kto takýto nemá rád, musí piecť dlhšie, zakryť pokrievkou alebo po upečení dať ešte na chvíľku do mikrovlnky.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Buchty na pare
Tekvicová polievka
Bryndzová nátierka
Teľacie kocky na majoráne s cestovinami
Veľkonočná hrudka - videorecept
Cookies
Hokkaido krémová polievka
Šošovicový prívarok
Bábovka s tvarohom a marhuľou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie