Videné: 6 965 x
Mäso nakrájame na veľké kocky, posypeme soľou a korením, pokvapkáme olejom, dôkladne všetko premiešame a uložíme do druhého dňa do chladničky. Potom už len podlejeme vodou a pečieme v dobre uzavretom pekáči (poistíme radšej alobalom) asi 2 hodinky na 170 stupňov domäkka. Pred koncom pečenia odklopíte veko, odoberieme prebytočný tuk a dopekáme do farby. Pre získanie dobrej šťavy nakoniec zalejte trochou vriacej vody.
Použitím údenej papriky získa mäso zaujímavú chuť a krehkosť údeného mäsa.
Zemiaky ošúpeme nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajce, soľ, múku a krupicu a spracujeme hladké nelepivé cesto. V prípade potreby ešte pridáme trochu múky. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu dlhým státím rednúť!
Rozdelíme na 3 rovnako veľké časti, vyvaľkáme šišky asi o priemere 6cm a vhadzujeme do vriacej osolenej vody. Ihneď odspodu nadvihneme vareškou, aby neprisadli ku dnu a za občasného premiešania varíme asi 30 minút. Ešte teplé Krájame za pomoci nití na cca 1cm hrubé plátky a ukladám do nahriatej misy.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.